Quantcast

Rallipomo toivoi Ott Tänakilta toisenlaista päätöstä – ”Se oli pettymys”

Hyundai ilmoitti tasan viikko sitten Katalonian MM-rallin jälkeen, että Ott Tänak ei jatka tallissa kuluvan kauden jälkeen.
Julien Moncet ja Ott Tänak
Julien Moncet ja Ott Tänak. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak edustaa Hyundaita vielä kauden päätöskilpailussa Japanissa kahden viikon kuluttua. Toistaiseksi ei ole täyttä varmuutta siitä, mitä Tänak aikoo tehdä Hyundai-sopimuksensa päättyessä.

Tänakin lähdöstä Hyundailta huhuiltiin pitkään ennen virallista ilmoitusta. Rallit.fi uutisoi jo elokuussa, että virolaistähti on todennäköisesti matkalla toisiin maisemiin.

Hyundain virkaa tekevä tallipäällikkö Julien Moncet elätteli toiveita, että vuoden 2019 maailmanmestari tulisi vielä toisenlaisiin ajatuksiin.

– Tiesin tästä ennen Katalonian rallia, joten sunnuntai-illan ilmoituksessa ei ollut mitään yllättävää. Huhuista huolimatta se oli pieni yllätys ja myös pettymys meille, kun hän kertoi päätöksestään, Moncet kertoi ranskalaiselle Autohebdo-lehdelle.

Moncet arvioi, että Tänak harkitsi huolella lopullista päätöstään.

– Mediassa oli useita huhuja, koska tilanne oli auki. Mutta me vilpittömästi toivoimme, että hän jatkaisi tiimissämme.

Tiedossa on, että Tänakin perheessä on ollut terveyshuolia. Moncet’n mukaan Tänak ei kuitenkaan selvittänyt Hyundaille, miksi hän haluaa lopettaa sopimuksensa vuoden etuajassa.

– Ott ei antanut meille mitään tiettyä syytä. Hän vain sanoi sen, mikä oli tiedotteessa, että hänen on aika tehdä toisenlaisia valintoja elämässään.

Tänakilla on mahdollisuus hypätä uuden työnantajan listoille tai pistää ralliuransa jopa paussille. Tässä vaiheessa varmaa on vain se, että Hyundain pitää etsiä markkinoilta kovan luokan kuljettaja Tänakin tilalle.

– Jokaisessa tilanteessa on hyvät ja huonot puolensa. Tiedämme, mitä menetämme, mutta emme vielä tiedä, mitä saamme, Moncet sanoi.

– MM-sarjassa ei ole 50 mestariehdokasta, joten kun menettää yhden sellaisen, tilanteesta tulee vaikeampi. Yritämme saada kasaan parhaan mahdollisen kuljettajakokoonpanon. Saatamme myös tehdä töitä toisella tavalla. Ottin ilmoituksen jälkeen kuljettajat ovat olleet enemmän kiinnostuneita tiimistämme, Moncet huomautti.

Lue myös: Hyundain rallipomolta paljastus: Teemu Suniselle löytyy varmuudella paikka

Moncet’n mukaan hänen puhelimensa on soinut tiuhaan viimeisen viikon aikana. Talli hakee Tänakin tilalle ensisijaisesti kuljettajaa, joka ajaa kaikki MM-osakilpailut.

Katso alta kooste Katalonian MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat