Quantcast

Rallipomo arvioi, milloin MM-sarjaan voitaisiin saada uusi autonvalmistaja

Thierry Neuville
Thierry Neuville Hyundain WRC-auton ratissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja ei ole saamassa uusia tehdastalleja seuraavien kahden vuoden aikana, uskoo Kansainvälisen autoliiton FIA:n rallipomo Yves Matton.

Rallin MM-sarja loikkaa hybridiaikakaudelle ensi vuonna, kun nykyiset WRC-autot vaihtuvat hybridiyksiköillä varustettuihin Rally1-luokituksen kilpureihin. Hybridisäännöillä pyrittiin pitämään nykyiset autonvalmistajat mukana sarjassa ja saamaan uusia valmistajia mukaan.

Hyundai, M-Sport Ford ja Toyota ovat sitoutuneet hybridiaikakauteen, mutta uusia autonvalmistajia ei ole saatu houkuteltua MM-sarjaan. Matton kertoi talvella, että yksi uusi valmistaja saattaa tulla MM-erikoiskokeille lähivuosina.

Nyt Matton on kertonut Autosportin haastattelussa, että sarjassa voidaan nähdä uusi tehdastiimi aikaisintaan vuonna 2024.

– Voin kertoa, että muutamat valmistajat ovat silmäilleet sääntöjä ja parhaillaan he tutkivat sääntöjä tarkemmin. He eivät ole suunnittelemassa autoa, vaan miettivät tarkkaan, miten uudet autot voisivat sopia heidän markkinointisuunnitelmaansa, Matton totesi.

– Luulen, että kausi 2023 on liian lähellä. Uskoakseni tähän tarvitaan vähintään kahden vuoden aikaikkuna, belgialaispomo arvioi.

Näillä näkymin MM-sarjan pääluokka pyörii kolmen tiimin voimin ainakin kaksi seuraavaa vuotta.

– Emme valita, että mukana on kolme valmistajaa. Toki olisi parempi, jos valmistajia olisi enemmän, mutta kuten muistetaan, sarjassa oli usean vuoden ajan vain kaksi valmistajaa. Sen jälkeen valmistajia oli neljä muutaman vuoden ajan, Matton muistutti.

– Tärkeintä oli vakiinnuttaa kolme valmistajaa ja saada heidät sitoutumaan kolmeksi vuodeksi. Sitä ei ole tapahtunut koskaan aiemmin ja tämä antaa myös lisäarvoa potentiaalisille uusille tulokkaille, koska he eivät olisi sarjassa yksin.

Rallin MM-kausi jatkuu ensi viikolla, kun legendaarinen Safari-ralli ajetaan Keniassa.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,380274″ ap mute]

Lue myös nämä