Täysin sähköinen rallisarja käyntiin – tältä se näytti ja kuulosti

Laurent Pellier
Laurent Pellier ajoi voittoon Stemweder Berg -rallissa. Kuva: ADAC Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Täysin sähköinen ADAC Opel e-Rally Cup -sarja polkaistiin viikonloppuna käyntiin Saksassa.

Autonvalmistaja Opelin kehittämät Corsa-e Rally -autot nähtiin ja kuultiin ensimmäisen kerran tositoimissa Stemweder Berg -rallissa. Kilpailuun osallistui 13 sähkö-Corsaa, joista kahdeksan pääsi maaliin saakka.

Ranskalaiskuljettaja Laurent Pellieristä tuli sähkösarjan historian ensimmäinen voittaja, kun hän kuittasi ykköstilan reilun poulen minuutin erolla itävaltalaiseen Luca Waldherriin. Saksalainen Max Reiter ajoi kahdeksan erikoiskokeen rallissa kolmanneksi.

– Ralli meni meiltä täydellisesti. On hienoa olla ensimmäinen voittaja sähköisessä rallisarjassa, jossa kilpaillaan saman valmistajan autoilla, Pellier kertoi.

Opel on kehittänyt kilpuriinsa erityisen äänijärjestelmän, koska Saksan moottoriurheiluliitto on vaatinut, että autoista lähtee ääntä. Corsista löytyy edestä ja takaa kaiuttimet, jotka on kytketty vahvistimeen. Vahvistin saa puolestaan signaalin ohjainyksiköstä, jonka ohjelmisto kerää dataa autosta. Järjestelmä tuottaa ääntä kierroslukujen perusteella.

Opelin digitaalinen ääni ei pärise. Autonvalmistaja kehitti sähköautolle omaperäisen saundin, joka tuli yleisölle tutuksi viikonlopun kisassa. Voit katsoa alta, miltä sähköisten Corsien meno näytti ja kuulosti.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Rata-autoilun DTM-sarjasta ja rallicrossin MM-sarjasta tuttu Timo Scheider teki rallidebyyttinsä Rallye Stemweder Bergissä. Scheider jäi vajaat puolitoista minuuttia kärjestä ja sijoittui viidenneksi.

– Täytyy tunnustaa, että rallikärpänen puraisi minua. Toivottavasti tämä ei jää viimeiseksi rallikseni, saksalaiskonkari Scheider sanoi.

Opel e-Rally Cup jatkuu elokuun alussa Holsten-rallissa.

Lue myös nämä