Kalle Rovanperä hakee voittovirettä MM-kotiralliin – ”Auton on oltava tikissä”

Rallin MM-sarjan puolustava mestari Kalle Rovanperä tähdittää viikonloppuna Tampereen seudulla ajettavaa HYAcenter-rallia.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantaina on ohjelmassa kisan nuotitus sekä testierikoiskoe. Varsinainen ralli kaasutellaan lauantaina, kun ohjelmassa on neljä kahteen kertaan ajettavaa pikataivalta.

Rovanperälle testikisa on erittäin tärkeä ennen ensi viikon Suomen MM-rallia. Rallin MM-sarjaa johtava 22-vuotias suomalaiskuski testasi keskiviikkona tiiminsä Toyotan testialueella Jyväskylän pohjoispuolella, mutta kilpailussa tunne on aina toinen.

– Kisa on varmasti tärkeämpi kuin testipäivä. Pääsemme ajamaan lauantaina ensimmäisen lenkin (neljä erikoiskoetta) samalta paikalta kuin ensi viikon Suomen rallissa, Rovanperä kertoo Rallit.fille.

– On tärkeää saada hyvä fiilis ja auto toimimaan sekä tietenkin nopeaksi.

Suomen MM-rallissa Rovanperä auraa tietä perjantaina, joten kokemus Tampereelta voi olla menestyksen kannalta elintärkeä. Suomalaistähti myös korostaa, että Suomen rallin kaltaisessa ultranopeassa kisassa paljon on kiinni kaluston suorituskyvystä.

– Auton on oltava sellaisessa rallissa nopea. Tiet ovat selkeät ja kaikki tuntevat pätkät hyvin. Silloin ei oikein ajamalla kovin isoja eroja saa. Auton on siis oltava tikissä varsinkin, kun lähdemme auraamaan tietä, Rovanperä summaa.

Tampereen seudun testirallissa Rally1-hybridikalustolla kilpailevat myös Rovanperän tallikaveri Elfyn Evans sekä M-Sport Fordin Pierre-Louis Loubet. Mukana ovat WRC-tähtien lisäksi muun muassa WRC3-luokan mestaruuden jo varmistanut Roope Korhonen sekä SM-sarjasta tuttu Jari Huttunen.

Katso alapuolelta, kuinka Rovanperä testasi Suomen MM-rallia varten.

Lue myös nämä

  • Uusimmat