Rallin SM-sarjan kärkikuljettajalla tiukka tavoite – ”Kolmossija ei muuta tilannettamme”

Teemu Asunmaa starttaa SM1-luokan kärkikuljettajana viikonloppuna ajettavaan Joensuun SM-ralliin.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Merita Mäkinen/Skoda Auto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Asunmaa on sijoittunut kolmen parhaan joukkoon kauden jokaisessa osakilpailussa. Kauden avanneesta Tunturirallista tuli voitto, Jyväskylästä ja Seinäjoelta kakkostilat sekä Kuopiosta kolmossija.

Itäralliin Asunmaalla on tiukka tavoite.

– Voitto tai toinen sija on tavoitteemme. Kolmossijoja meillä jo on, joten kun yhteispisteistä yksi kilpailu jätetään laskuista pois, niin ykkös- tai kakkossija toisi meille lisää pisteitä. Kolmossija ei muuta tilannettamme, Asunmaa muistuttaa tiedotteessa.

Asunmaa ei ollut täysin tyytyväinen Skoda Fabia RS Rally2 -kilpurinsa säätöihin edellisessä osakilpailussa Seinäjoella. Alavutelaisella on vahva luotto, että nyt auto sopii paremmin näppeihin.

– Seinäjoen SM-rallin jälkeen olemme päässeet testaamaan uutta Skodaa enemmän kesäkelillä, ja olemme toteuttaneet autoomme uusia säätömuutoksia, Asunmaa selvittää.

– Uskon auton sopivan hyvin tänne ja että auto saadaan alueelle ennen kilpailua. Joensuu on ralli, jossa auton pitää olla kääntyvämpi ja reagoivampi. Pätkillä on paljon suunnanvaihteluita ja ylityksiä ja auton säätöjen on osuttava viimeisen päälle.

Asunmaa painottaa, että onnistunut kisa vaatii nappiin mennyttä nuotitusta.

– Nuoteilla pitää pystyä piirtämään se ajolinja, johon pitää luottaa. Se on äärimmäisen tärkeää etenkin Itärallissa.

– Edessä on muutama nyppylän ylitys ja voisin kuvitella, että ilmassakin lennämme jonkin matkaa. Veikkaan, että reitin puolesta edessä yksi kauden vaikeimmista ja teknisimmistä kilpailuista, Asunmaa povaa.

Itäralli käynnistyy perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella. Lauantaina sekunnin kymmenyksistä taistellaan seitsemällä erikoiskokeella.

Lue myös nämä