SM-rallin sensaatiovoittaja uuden kilpurin rattiin

Rallin SM-sarjassa toisena oleva Lauri Joona saa käyttöönsä uuden kilpurin tänä viikonloppuna ajettavassa Joensuun SM-rallissa.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Merita Mäkinen/Skoda Auto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joona otti sensaatiomaisen avausvoittonsa rallin SM-sarjassa toukokuussa. Joona ajoi ykköseksi Seinäjoen ympäristössä ajetussa Pohjanmaa-rallissa, kun hän löi kotiseudullaan kisanneen Teemu Asunmaan niukalla 5,8 sekunnin marginaalilla.

Joona nappasi ykköstilan Skoda Fabia Rally2 evo -kilpurilla. Joensuun Itärallissa sastamalalainen kilpailee ensimmäistä kertaa Skodan uudella Fabia RS Rally2 -autolla.

Joona on testannut autoa muutaman päivän ajan ennen nopeaa sorarallia.

– Hieno auto. Jonkun verran uudessa autossa on eroa edeltäjään verrattuna. Varsinkin moottorissa eron huomaa, Joona kertoo.

– Uusi moottori vääntää alakierroksilta todella hyvin ja se pyytää niin sanotusti isompaa vaihdetta aikaisemmin. Ja itse suosin juuri isolla vaihteella ajamista.

Joonalla ei ole aiempaa kokemusta Itärallin soraränneistä kesäolosuhteissa.

– Yritetään saada tarpeeksi tarkka nuotti aikaiseksi, koska Pohjois-Karjalan teillä on paljon vaativia ylityksiä, joista lennetään myös ilmaan. Ajolinjan tulee olla tarkka. Ja on erittäin tärkeätä saada nuotti kohdilleen, Joona korostaa.

Ennusteiden mukaan Joensuussa päästään ajamaan kuivissa olosuhteissa. Joona ajaa erikoiskokeet läpi toisena autona SM-sarjaa johtavan Asunmaan perässä.

– Teiden kunto on arvoitus, mutta uskon, että tiet ovat hyvässä kunnossa. Vaikka tiet olisivat irtosorasta liukkaita, niin ei anneta sen häiritä, vaan tehdään oma hyvä suoritus ja se, mihin pystymme, Joona sanoo.

Itäralli käynnistyy kahdella erikoiskokeella perjantai-iltana. Lauantaina ohjelmassa on seitsemän pikataivalta.

Myös Jari Huttunen kilpailee Itärallissa ensimmäistä kertaa uudella Skodalla. Katso alta video Huttusen testistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat