Jari Huttuselta huolestuttava kommentti: ”En uskalla ollenkaan sanoa, että se olisi varma juttu”

Jari Huttusen loppukauden ralliohjelma on vielä auki.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime kausina Huttunen oli vakiokasvo rallin MM-sarjan osakilpailuissa. Huttunen kilpaili pitkään Hyundain kalustolla MM-erikoiskokeilla, kunnes viime kaudeksi hän loikkasi M-Sportin Ford Fiesta Rally2 -auton puikkoihin.

Huttusen yhteistyö M-Sportin kanssa päättyi viime kauden jälkeen. Brittitiimiltä olisi kyllä löytynyt kalusto, mutta rahaa vastaan. Ja Huttusen ongelmana on ollut budjetti – tarkemmin ottaen sen puute.

Tämä johti siihen, että Huttusen pääpaino on ollut tänä vuonna rallin kotimaisessa SM-sarjassa. Kun takana on neljä osakilpailua, Huttusella on taskussaan kaksi osakilpailuvoittoa talvelta sekä kolmostila kesäkauden avanneesta Pohjanmaa-rallista.

MM-erikoiskokeilla Huttunen on nähty tänä vuonna vain Ruotsin MM-rallissa, josta tulokseksi jäi keskeytys. Ennen Ruotsin MM-rallia Huttunen joutui pyytämään ralliyhteisöltä tukea päästäkseen lähtöviivalle.

Huttunen haluaisi päästä vielä toiseenkin MM-ralliin tänä vuonna.

– Jyväskylä on sellainen, mistä haaveilemme. Mutta en uskalla ollenkaan sanoa, että se olisi varma juttu, Huttunen toteaa Rallit.fille.

Kommentti on kaikkiaan huolestuttava. Pari vuotta sitten toivottiin, että Huttunen pääsisi tekemään läpimurron rallin MM-sarjan pääluokassa. Nyt puolestaan jännitetään sitä, pääseekö kiuruvetinen edes lähtöviivalle. Eteenpäin mennään yksi kisa kerrallaan.

– Tavallaan ennen Ruotsin rallia tilanne tuntui jopa vähän paremmalta kuin nyt. Mutta katsotaan, Huttunen pyörittelee.

– Kivahan se olisi olla Jyväskylässä viivalla.

Mutta yksi juttu on varma: tulevana viikonloppuna Huttunen kilpailee rallin SM-sarjaan kuuluvassa Itärallissa Joensuun ympäristössä. Ja alla on Skodan uusi Fabia RS Rally2 -kilpuri, jota hän testasi aiemmin tällä viikolla Keski-Suomessa.

– Eihän siinä muuta kuin hyvä vauhti päälle ja kaasu pohjaan. Ei kai sinne kannata muuta lähteä hakemaan kuin voittoa, Huttunen linjaa.

Katso alta video Jari Huttusen ensimmäisestä testistä uudella Skoda Fabialla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat