Rallin MM-sarjasta tuttu hollantilaiskuski ajaa täyden kauden rallicrossin MM-sarjassa

Kevin Abbring
Kevin Abbring. Kuva: Paulo Maria / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjasta paremmin tunnettu belgialaiskuski Kevin Abbring ajaa tänä vuonna täyden MM-sarjan rallicrossin puolella. 

Abbring nähdään heinäkuussa Barcelonasta alkavalla sesongilla UNKORRUPTED-tiimin Renault Mégane R.S. RX -auton ratissa. Hollantilainen aloitti ajouransa aikoinaan juuri rallicrossin puolelta ja voitti sekä Belgian että Hollannin mestaruudet ennen kuin vaihtoi ralliin vuonna 2007.

Hollantilaisella on vyöllään 41 MM-rallia, joista tuorein tammikuulta, kun Abbring sijoittui Monte Carlon rallissa Volkswagen Polo R5:lla sijalle 20. Viimeisen parin vuoden aikana Abbring on tehnyt myös satunnaisia vierailuja rallicrossin MM-puolella, mutta nyt on edessä ensimmäinen kokonainen kausi.

Abbring kuului takavuosina Hyundain kehitysohjelmaan rallin puolella ja pääsi ajamaan yhdeksän MM-rallia tiimin WRC-autolla. Parhaaksi tulokseksi jäi seitsemäs tila Kataloniasta vuodelta 2016.

– Olen ollut mukana joissakin uskomattoman hienoissa projekteissa ja olen innoissani moottoriurheilun tulevaisuudesta. Olen tehnyt jo pitkään töitä, että saisin kilpailla kokonaisen kauden MM-sarjassa, Abbring kertoo.

– Viimeisten projektien myötä minusta tuntuu, että olen nopeampi kuin koskaan. Olen työskennellyt jo aiemmin tiimin jäsenien kanssa ja ymmärrän koko ajan paremmin Meganea. En malta odottaa, että pääsemme yhdessä kamppailemaan voitoista, hollantilainen jatkaa.

Rallicrossin MM-sarja käynnistyy 23. – 24. heinäkuuta Barcelonasta. Sarja käsittää tänä vuonna kahdeksan osakilpailua. 

Lue myös nämä