Tunnepurkauksestaan sakot saanut rallitähti sai tukea yllättävältä taholta – ”Aivan kuin laittaisivat rahaa kiroilupurkkiini”

Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: Jiri Simecek/MCH Photography/Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mads Östbergin ei tarvitse maksaa omasta pussistaan kiroilusakkoaan, joka hänelle mätkäistiin viime viikonloppuna ajetussa Sardinian MM-rallissa.

WRC2-luokassa kilpaillut Östberg näytti tunteensa, kun häneltä puhkesi rengas kilpailun päätöspäivänä. Citroenin ohjaamo täyttyi norjalaisista kirosanoista pätkän jälkeen, eikä Östberg säästellyt sanojaan myöskään englanniksi antamassaan haastattelussa.

Östberg menetti rengasrikon vuoksi mahdollisuudet WRC2-luokan voittoon. Ykköstilan otti lopulta Hyundain suomalaiskuljettaja Jari Huttunen.

Kansainvälinen autoliitto FIA ja kilpailun tuomaristo eivät katsoneet hyvällä norjalaistähden tunnepurkausta. Östberg sai tuhannen euron sakon ja lisäksi häntä uhkaa 25 pisteen menetys, jos häneltä tulee vielä toinen kirosanojen tulva haastattelutilanteessa tämän kauden aikana.

– Pidän huolen siitä, että olen eri ihminen seuraavalla kerralla. Olen pahoillani teostani ja siitä, jos loukkasin jotakin. En kuitenkaan sanonut niitä sanoja yrittääkseni näyttää erilaiselta tai viileämmältä tyypiltä, Östberg kertoi DirtFish-sivuston mukaan.

– Olen tavallinen ihminen. Tämä oli sisäinen räjähdys, joka tapahtui siinä vaiheessa, kun asiat eivät sujuneet kisassa toivomallani tavalla. Olin mielestäni ansainnut voiton, hän lisäsi.

Östberg sai runsaasti tukea tapahtuneen jälkeen. Aitojen tunteidensa näyttämisellä norjalainen voitti ralliyhteisön puolelleen.

Hän sai jopa taloudellista tukea yllättävältä taholta. Virolainen rallikuljettaja Gustav Kruuda perusti joukkorahoituskampanjan, jolla pyrittiin kattamaan Östbergin saama sakko. Kampanjalla on kerätty neljässä päivässä riittävä tukku rahaa ja vähän päällekin, 1 085 euroa.

– Se on ihmeellistä. Ja tämä on yksi hyvä asia, joka on seurausta tapahtuneesta – olen hämmästynyt yhteisöltä, medialta ja MM-sarjan sisäpiiriltä saamastani lämmöstä. Se on upeaa, että sakko saadaan maksettua tällä tavalla. Arvostan tätä todella paljon, Östberg kiitteli.

– Aivan kuin nämä tyypit laittaisivat rahaa kiroilupurkkiini. Pidän siitä, että saan arvostusta faneilta.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,380274″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat