Quantcast

Rallin MM-sarjasta putoaville osakilpailuille myös hyviä uutisia

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Korsikan MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korsikan, Katalonian ja Australian osakilpailuiden putoaminen rallin MM-sarjan ensi vuoden kalenterista varmistui perjantaina.

Kansainvälinen autoliitto FIA tiedotti perjantaina, että Japanin, Kenian ja Uuden-Seelannin osakilpailut ajetaan putoavien kisojen sijaan kaudella 2020. Kenian Safari-rallissa kilpaillaan heinäkuussa, Uudessa-Seelannissa syyskuussa ja Japanissa kauden päätteeksi marraskuussa.

Rallin MM-sarjan osakilpailuita aletaan kierrättää ensi kaudesta lähtien. Tämä tarkoittaa myös hyviä uutisia Ranskan, Espanjan ja Australian osakilpailuille.

Lue myös: Nyt se varmistui! Rallin MM-sarjan kalenteriin isoja muutoksia, kolme uutta kisaa mukaan

Espanjan kisajärjestäjät tiedottivat perjantaina, että Kataloniassa kilpaillaan varmuudella jälleen vuonna 2021 ja myös 2022. Järjestäjien mukaan Katalonian ralli on mukana ensimmäisessä rotaatiossa, jonka tavoitteena on tuoda uusia maita MM-sarjaan.

Australian rallin järjestäjät kertoivat, että kisa palannee kalenteriin vuonna 2021 ja se on jo mukana FIA:n kalenteriluonnoksessa. Sekä Espanjan että Australian kisajärjestäjät painottivat sitä, että ne keskittyvät ensi vuonna suunnittelemaan ja kehittämään vuoden 2021 MM-osakilpailuaan.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

L’Equipe-lehden mukaan myös Ranskan osakilpailu on ohjelmassa jälleen vuosina 2021 ja 2022. Viime vuosina Ranskan ralli on ajettu Korsikan saarella, mutta mahdollista on, että parin vuoden päästä ralli järjestetään mantereen puolella.

Myös kauden perinteisesti avaava Monte Carlo -ralli ajetaan Ranskan rajojen sisäpuolella. L’Equipe ennakoi, että Monte Carlo saattaa olla mukana seuraavassa rotaatiossa kauden 2020 jälkeen.

– Uuden kalenteristrategian ansiosta pystymme julkistamaan tulevat MM-kalenterit aiemmin kuin viime vuosina. Tulevaisuudessa tavoitteenamme on julkistaa kalenteri maaliskuussa, FIA:n rallipomo Yves Matton kertoi.

Lue myös: Rallin MM-taisto jatkuu mudassa ja kurassa – tämä kaikki sinun pitää tietää Walesin MM-rallista

Rallin MM-kausi jatkuu ensi viikolla Walesissa. Katso alla olevalta videolta, mitä Walesin MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,281723″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat