Quantcast

Toyotan WRC-tiimin unelmasta viimein totta – ”Mahtava ilmoitus meille”

Tommi Mäkinen ja Akio Toyoda
Toyotan WRC-tiimin pomo Tommi Mäkinen ja Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japani palaa kaudella 2020 rallin MM-sarjan kalenteriin kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Kansainvälinen autoliitto FIA vahvisti perjantaina, että Japanissa ajetaan ensi vuoden päätösosakilpailu marraskuussa. Japani oli jo vuosi sitten vahvasti tyrkyllä kuluvan kauden ohjelmaan, mutta Chile hyväksyttiin mukaan ainoana uutena kilpailuna.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

Japanin MM-ralli on erittäin tärkeä varsinkin Tommi Mäkisen johtamalle WRC-tiimille. Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda on puhunut pitkään siitä, että hän haluaa päästä seuraamaan tiimin esityksiä yhtiön kotimaassa.

Edellisen kerran Japanin MM-ralli ajettiin vuonna 2010 Hokkaidon saaren sorateillä. Ensi vuonna kisan pääpaikka on Honshun pääsaarella Nagoyan lähistöllä, joka sijaitsee kolmen tunnin ajomatkan Tokiosta. Toyotan pääkonttori sijaitsee samalla seudulla. Kilpailu ajetaan asvalttiteillä.

Lue myös: Nyt se varmistui! Rallin MM-sarjan kalenteriin isoja muutoksia, kolme uutta kisaa mukaan

– Kyllä! Mahtava ilmoitus meille, Toyotan WRC-tiimin haastajaohjelmaan kuuluva japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta iloitsi Twitterissä.

– Haluan kiittää ihmisiä, jotka ovat tehneet töitä Japanin osakilpailun eteen. Teen parhaani kuljettajana, jotta Japanin ralliautoilu ja moottoriurheilu voivat olla innoissaan, Katsuta lisäsi.

Japanissa järjestettiin MM-sarjan kandidaattikilpailu viime syksynä. Sarjan promoottori uskoo, että ensi vuoden finaalikilpailusta tulee jättimenestys.

– Viime vuoden kandidaattikilpailu keräsi yli 50 000 fania. Japanilainen autonvalmistaja Toyota on jatkanut menestyksekkäällä tiellä MM-sarjassa, joten luotan siihen, että ensi vuonna yleisömäärä on selvästi suurempi, MM-sarjan promootioyhtiön pomo Oliver Ciesla sanoi.

Japanin lisäksi myös Uusi-Seelanti ja Keniassa järjestettävä Safari-ralli lunastivat uusina kilpailuina paikan ensi vuoden MM-kalenterista. Safari-rallilla oli edellisen kerran MM-arvo vuonna 2002.

– Afrikan miltei 20 vuoden poissaololla on ollut huomattava merkitys. MM-sarjan paluu maailman toiseksi suurimpaan maanosaan on iso virstanpylväs strategiallemme, jolla yritämme tehdä sarjasta entistä globaalimman, Ciesla kertoi.

Lue myös: Rallin MM-taisto jatkuu mudassa ja kurassa – tämä kaikki sinun pitää tietää Walesin MM-rallista

Rallin MM-kausi jatkuu ensi viikolla Walesissa. Katso alla olevalta videolta, mitä Walesin MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,281723″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat