Rallin MM-sarjan ykkösluokan keltanokka tiukassa paikassa – ”Virheitä ei saa tehdä”

Luxemburgilainen Gregoire Munster starttaa viikonloppuna ensimmäiseen täyteen kauteensa rallin MM-sarjan kuninkuusluokassa.
Gregoire Munster
Gregoire Munster. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kreikkalais-belgialaisen Jourdan Serderidiksen tukema Munster ajoi jo viime vuonna kaksi kisaa M-Sport Fordin Rally1-autolla. Debyytti Chilen osakilpailussa toi yleiskilpailun 13. sijan, mutta Keski-Euroopassa nuorukainen paransi kivuten aina seitsemänneksi saakka.

Tulevassa Monte Carlon MM-rallissa Munsterin tärkein tavoite on ajaa ehjä kilpailu sekä päästä maaliin ilman keskeytystä. Se poikinee lopulta myös hyvän tuloksen.

– Olemme todella motivoituneita ja haluamme aloittaa kautemme hyvin. On tärkeää päästä ralli maaliin, eikä virheitä saa tehdä, Munster miettii.

– Jos pystymme aloittamaan vuoden positiivisella vireellä, voimme jatkaa sillä momentumilla pitkälle. Sitä kautta voimme pikku hiljaa nostaa vauhtiamme kauden edetessä.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Podcastissa pääsevät ääneen Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala. Pistä Rallipodi seurantaan Spotifyssä! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Hyvät ja monipuoliset testit ennen kilpailua toivat Munsterille itseluottamusta. M-Sport Fordin kuskit saivat ajaa kaksi täyttä päivää testiä, kun taas Toyotan ja Hyundain kuskien oli tyytyminen vain yhteen päivään.

– Saimme ajaa kaksi hyvää testipäivää, joista toinen oli täysin luminen ja toinen asvaltilla. Varsinkin lumella ajaminen meni tosi hyvin. Emme voi olla varmoja, tuleeko sellaisia olosuhteita itse kisaan, mutta olemme ainakin valmistautuneita kaikkeen, Munster kertoo.

– Asvaltilla saimme myös hyvän määrän kilometrejä. Kokeilimme eri säätöjä ja rengasvalintoja kisaa varten.

Monte Carlon MM-ralli käynnistyy torstai-iltana. Kilpailussa on luvassa yhteensä 17 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy hieman alle 325 kilometriä.

Lue myös: Rallin MM-kauden avauksessa poikkeukselliset olosuhteet? Tämä kaikki sinun pitää tietää legendaarisesta kisasta

Lue myös nämä