Norjalaiskuski palaa WRC-tasolle – rävähtääkö heti tiskiin yllätys?

Norjalaiskuski Andreas Mikkelsen palaa rallin MM-sarjan ykköstasolle tänä viikonloppuna Monte Carlon osakilpailussa.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikkelsen on viimeksi ajanut WRC-tallissa kaudella 2019, minkä jälkeen alkoi pitkä taival kakkosluokassa. Norjalainen kuitenkin pystyi nousemaan neljän vuoden tauon jälkeen kuninkuusluokkaan voittaen muun muassa rallin EM-sarjan kertaalleen sekä WRC2-luokan MM-sarjassa kahteen otteeseen.

Kauden avausrallissa Monte Carlossa Mikkelsenin tehtävänä on tuoda varmoja pisteitä Hyundain tiimille ykköskuskien Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin takana. Uuden sukupolven Rally1-autoa Mikkelsen on ajanut testeissä, mutta nyt edessä on todellinen tulikoe.

Mikkelsen huomauttaa, että Monte Carlossa yllätysmomentti on olemassa. Vaikka kokemusta Rally1-autosta ei juurikaan ole, voi juuri Montessa yltää hyvälle sijalle kisan tuntemuksen ja hyvän strategian myötä.

– On todella upeaa palata rallin ykkösluokkaan ja on erityisen hienoa saada tehdä se juuri Hyundain kanssa, vuosina 2017-19 Hyundaita aiemmin edustanut Mikkelsen kertoo.

– Auto on täysin uusi kuten myös säännöt, joten ympäristö on tavallaan ihan uusi minulle. Olen kuitenkin valmis haasteeseen.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Podcastissa pääsevät ääneen Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala. Pistä Rallipodi seurantaan Spotifyssä! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Vaikka Mikkelsen on ollut sivussa MM-sarjan ykkösluokasta, on mies silti kerännyt joka vuosi arvokasta kokemusta osakilpailuista. Monte Carlon MM-rallin norjalaiskuski tuntee erittäin hyvin.

– Olen todella onnellinen, että saan aloittaa kauteni Monte Carlosta. Kisa on todella mielenkiintoinen ja äärimmäisen monta asiaa on otettava huomioon. Rengasvalinnat ovat isossa roolissa menestyksen kannalta, Mikkelsen sanoo.

– Tässä kisassa on niin monta eri asiaa, että vaikka et tunne autoa niin hyvin, voit ajaa hyvästä tuloksesta. Haluan päästää maaliin mahdollisimman hyvällä tuloksella. Voitin kisan WRC2-luokassa vuonna 2022, joten olen valmis laittamaan kaiken likoon, jotta saamme paljon pisteitä.

Monte Carlon ralli starttaa torstai-iltana kahdella pimeässä ajettavalla erikoiskokeella. Kisa päättyy sunnuntaina.

Lue myös: Rallin MM-kauden avauksessa poikkeukselliset olosuhteet? Tämä kaikki sinun pitää tietää legendaarisesta kisasta

Lue myös nämä

  • Uusimmat