Quantcast

Rallin MM-sarjan uutukaisesta tihkui lisätietoa

Kaudella 2023 rallin MM-sarjassa nähdään uusi mielenkiintoinen asvalttiosakilpailu.
Keski-Euroopan MM-ralli
Keski-Euroopan MM-rallissa ajetaan kolmen maan alueella. Kuva: ADAC/Lukas Chum Photoshoots
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lokakuussa MM-sarjassa kaasutellaan uusi Keski-Euroopan ralli, jossa WRC-autot piipahtavat yhden kisan aikana kolmessa eri maassa. Rallijärjestäjät kertoivat uutukaisesta lisätietoja viime viikolla lehdistötilaisuudessa. Ralli ajetaan 26.-29. lokakuuta.

Rallin seremoniastartti sekä ensimmäinen yleisöpätkä ajetaan Tshekin pääkaupunki Prahassa. Perjantain erikoiskokeet sijaitsevat kokonaisuudessaan Tshekin alueella, kun taas lauantaina ajetaan Itävallassa. Kisan päätöspäivänä sunnuntaina kilpaillaan Saksan Baijerissa.

Kisan keskuspaikkana toimii Passaun kaupunki Saksassa. MM-sarjassa ei ole aiemmin jaettu osakilpailua kolmen eri maan kesken. Saksassa MM-rallia on ajettu vuosina 2002-19, mutta Tshekki ja Itävalta ovat uudempia tulokkaita.

– Koronapandemian aikana vuosina 2020-21 etsimme uusia yhteistyökumppaneita, mutta ymmärsimme, että tilanne on muuttunut. Oli todella vaikea löytää isoja sponsoreita. Saksassa me emme saa myöskään valtiolta mitään tukea MM-rallia varten, Saksan autourheiluliiton presidentti Gerd Ennser sanoi.

– Aloitimme neuvottelut myös naapureidemme kanssa Belgiassa ja Ranskassa, mutta mitään konkreettista ei ilmaantunut.

Sen jälkeen katseet käännettiin kohti Keski-Eurooppaa. Ennser ja Tshekin autourheiluliiton nokkamies Jan Stovicek löysivät nopeasti yhteisen sävelen.

– Pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen. Siinä tulivat yhteen tshekkiläinen rallifanitus, Saksan rallin järjestelykokemus ja Itävallan upeat pätkät. Otimme yhteyttä FIA:n sekä promoottorin edustajiin ja heidän mielestään ajatus oli hyvä. Siitä lähtien he ovat myös tukeneet meitä. Meillä meni noin kolme kuukautta saada kaikki valmiiksi, Ennser kertoi.

Keski-Euroopan MM-rallia ei ole lyöty kasaan vain yhtä kertaa varten, sillä kisalla on tuore kolmivuotinen sopimus taskussaan FIA:n ja promoottorin kanssa. Varsinainen reitti on vielä suunnitteilla, mutta ainakin osa pätkistä on varmasti tuttuja perinteikkäästä 3 Städte -rallista, josta koko idea on saanut alkunsa.

– Emme voi vielä kertoa yksityiskohtia reitistä, koska reittiä vielä suunnitellaan. Ei ole kuitenkaan mikään salaisuus, että kisa perustuu 3 Städte -ralliin. Luvassa on siis kauniita asvalttiteitä vuoristossa ja metsissä. Ympäristö on ainakin kaunis, Stovicek summaa.

– Kuskeille on luvassa vaikea kisa, sillä tiet ovat kapeita ja aika nopeita.

Seremoniastartti Prahan keskustassa kerää varmasti ison joukon rallifaneja paikalle. Ensimmäinen yleisöerikoiskoe ajetaan Vltava-joen länsirannalla Strahovin alueella. Kyseisellä alueella järjestettiin viime viikonloppuna perinteikäs rallisprint-tapahtuma, joka keräsi katsomoihin ison määrän katsojia.

– Seremoniastartin osalta keskustelemme parhaillaan kaupungin hallinnon kanssa, jotta saisimme mennä aukiolle Prahan linnan eteen. Strahovissa on ajettu perinteikäs rallisprint aiemmin. Se on hieno paikka yleisöpätkälle, sillä siellä on paljon tilaa katsomorakenteille, Stovicek kertoi vihjaten, että Strahovissa olisi tilaa jopa 250 000 katsojalle.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat