Quantcast

Rallin MM-sarjan suomalaiskuskeille loistavia uutisia

Pohjoisirlantilainen konkarikuski Kris Meeke testasi tällä viikolla Skodan uutta ralliautoa Ranskassa.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Moni epäili tai ainakin toivoi Meeken tekevän paluun MM-sarjaan, mutta Skoda Motorsportin johtajistoon lukeutuva Pavel Hortek sanoo Dirtfishin sivuilla, ettei Meeke ole osallistumassa kauden 2023 ensimmäiseen MM-ralliin Monte Carlossa.

– Kris on meidän kehitystesteistämme vastaava kuski, joten hän ajaa monesti ensimmäisenä päivänä ja laittaa auton säädöt kuntoon, Hortek sanoo rallisivustolle.

– Tiedämme, että moni uskoi testien koskevan Monte Carloa ja että Kris on tulossa takaisin. Ihmiset ajattelivat, että Kris ajaa rallin, mutta ikävä kyllä näin ei ole.

Skoda toimittaa saksalaiselle Toksportille Monte Carloa varten neljä uutta Fabia RS Rally2 -autoa. Tämä on loistava uutinen suomalaiskuskeille Sami Pajarille ja Emil Lindholmille, jotka ajavat ensi kaudella juuri Toksportin tiimissä. Oletettavaa siis on, että suomalaisparivaljakko saa heti Monte Carloon Skodan uuden rallitykin alleen.

Toksportin tiimissä niin ikään ajava bolivialainen Marco Bulacia vahvisti jo sosiaalisessa mediassa, että hän ajaa uudella Skodalla Monte Carlossa. Luultavaa on, että neljäs RS Fabia on korvamerkitty venäläiselle Nikolai Grjazinille.

Sekä Pajari että Lindholm ovat ajaneet Ranskassa testiä tällä viikolla. Suomalaisten osalta kyseessä on tärkeät testit juuri klassikkoralli Monte Carloa varten.

– Kyseessä ei ole pelkästään kisatestit, vaan myös uuden auton kehitystestit. Siksi Skoda Motorsport on ollut Toksportin mukana testipaikalla. Valmistelemme autoamme tulevaisuutta varten sekä tietenkin niille kuskeille, jotka ovat alustavasti Monte Carloon nimetty.

Meeken osalta paluu MM-sarjaan ei siis ole ainakaan vielä toteutumassa.

– Haluaisimme, että Kris ajaisi ja hän haluaa varmasti myös itse ajaa. Se ei ole kuitenkaan meidän asiamme. Skoda Motorsport vastaa auton kehitystyöstä. Serkan (Toksportin tiimipomo Duru) puolestaan vastaa kilpailutoiminnasta ja ketkä tiimissä ajavat. Me emme sotkeudu siihen mitenkään, Hortek summaa.

– Krisin ajaminen voi olla mahdollista, mutta ehdottomasti ei Monte Carlossa ja Ruotsissa. Ehkä jotain kuitenkin voi ilmaantua.

Katso alapuolelta viime vuoden Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat