Rallin MM-sarjan suunnitelmista tihkui uutta tietoa – kolme ultranopeaa kisaa peräjälkeen?

Rallin MM-sarjan ensi kauden kalenteri on määrä julkistaa parin viikon kuluttua.
Ott Tänak
Ott Tänak vauhdissa vuoden 2017 Puolan MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dirtfish-sivusto uutisoi, että ensi vuoden kalenteriin on tulossa 13 osakilpailua – kuten myös Rallit.fi uutisoi hiljattain. Sivuston mukaan kauden 2024 kilpailuohjelma paljastetaan syyskuun alussa ennen Kreikan Akropolis-rallia.

Lue myös: Rallin MM-sarjan suunnitelmiin muutos – tältä näyttää ensi vuoden kalenteri

Monte Carlolla, Ruotsilla, Kroatialla, Portugalilla, Sardinialla, Kenialla, Latvialla, Suomella, Kreikalla, Chilellä ja Japanilla on varmasti paikat tulevassa kalenterissa. Syksyllä ensimmäisen kerran ajettava Keski-Euroopan MM-ralli on myös saamassa jatkoa, mikäli tämän vuoden kisan järjestelyt onnistuvat.

Kauden 2024 viimeinen paikka menee joko Puolalle tai Argentiinalle. Argentiinan osakilpailu voitaisiin yhdistää hyvin Chilen MM-rallin kanssa, mutta toisaalta MM-sarjan promootioyhtiötä arveluttaa maan heikko taloustilanne.

Argentiinassa ajettiin edellisen kerran MM-ralli kaudella 2019. Puola isännöi puolestaan MM-osakilpailua viimeksi vuonna 2017.

– Kaikki haluavat nähdä Argentiinan palaavan, mutta olosuhteiden pitää olla oikeat. Maan hallituksella on muutamia haasteita, eikä taloustilannekaan ole mahtava, promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin kertoi.

Todennäköisemmältä vaikuttaa siis se, että Puola lunastaa paikan MM-sarjasta. Kuusi vuotta sitten Puolan MM-rallissa oli turvallisuusongelmia, kun esimerkiksi erikoiskokeelle päästettiin paloauto ajamaan vastakkaiseen ajosuuntaan pätkän ollessa käynnissä.

Larkin luottaa, että turvallisuuskysymykset eivät olisi ongelma Puolassa.

– Asiat ovat muuttuneet edellisestä kerrasta.

WRC-promoottori on suunnitellut rallin MM-sarjan laajentamista entisestään, mutta vielä ensi kaudella osakilpailuja ei ajeta Yhdysvalloissa eikä sen paremmin Saudi-Arabiassakaan. Alkuperäisenä suunnitelmana oli järjestää ensi vuonna 14 osakilpailun MM-sarja, mutta kisojen määrä pysyy samana kuin tänä vuonna.

– Se on MM-sarjan etujen mukaista, että yritämme yhdessä valmistajien kanssa kasvattaa ykköskategorian autojen määrää. Ja tämä tarkoittaa, että meillä pitää olla paras mahdollinen kalenteri, joka mahdollistaa heille ja meille kaikille investoinnit, Larkin sanoi.

MM-sarjan kalenteriin saattaa tulla lisäksi sellainen muutos, että Safari-ralli siirtyy kesäkuulta kevääseen pääsiäisen tienoille. Tämä puolestaan saattaisi tietää sitä, että kesällä ajetaan kolme nopeaa sorakisaa peräjälkeen: Puola, Latvia ja Suomi.

Tämän kauden seuraava osakilpailu ajetaan Kreikassa 7.-10. syyskuuta.

Rallin MM-sarjan kalenteri 2024 voisi näyttää tältä:

Monte Carlo
Ruotsi
Kenia
Kroatia
Portugali
Sardinia
Puola
Latvia
Suomi
Kreikka
Chile
Keski-Eurooppa
Japani

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat