Suomalaiselta rallimestarilta yllättävä vetäytymispäätös – ”Ei liity mitään suurempaa dramatiikkaa”

Mikko Heikkilä jättää rallin EM-sarjan osakilpailun väliin.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä voitti viime vuonna rallin Suomen mestaruuden ja loikkasi täksi kaudeksi EM-sarjan puolelle. Nurmijärveläinen on kilpaillut EM-ralleissa portugalilaisen The Racing Factory -tiimin Skoda Fabialla.

Heikkilä oli ilmoittautunut tulevana viikonloppuna Tshekissä järjestettävään EM-ralliin, mutta suomalaiskuski ilmoitti yllättäen tiistaina, ettei hän osallistukaan kilpailuun.

Tiedotteen mukaan Heikkilä aloittaa jo hyvissä ajoin valmistautumisen kauteen 2024.

Heikkilä on osallistunut tällä kaudella kuuteen EM-ralliin ja hän on sijoittunut parhaimmillaan viidenneksi Puolan osakilpailussa. Heikkilä on väläytellyt vauhtiaan sorakisoissa ja huipputulos oli lähellä heti kauden avauskisassa Portugalissa, mutta viimeisellä erikoiskokeella tullut rengasrikko vei häneltä voiton.

Heikkilän suunnitelmissa on kilpailla EM-sarjassa myös ensi vuonna.

– Teimme päätöksen, että aloitamme valmistelut kauteen 2024 hyvissä ajoin. Päätökseen ei liittynyt mitään suurempaa dramatiikkaa, Heikkilä kertoo tiedotteessaan.

– Kulunut EM-kausi oli haastavampi kuin odotimme, mutta joka kilpailusta olemme saaneet paljon oppia, jota hyödyntää ja jonka perusteella valmistautua tulevaan kauteen.

Nurmijärveläinen on EM-sarjan pisteissä seitsemäntenä ennen kahta viimeistä osakilpailua.

– Soralla meillä on hyvä perusvauhti, mutta tähän mennessä olemme kauden aikana kärsineet niin rengasrikkoa, teknisiä ongelmia sekä muita, meistä riippumattomia asioita. Toki Rooman ja Ruotsin kohdalla on myös peiliin katsomisen paikka. Vedämme nyt henkeä ja aloitamme tulevan työstämisen jo hyvissä ajoin.

Tshekin osakilpailun jälkeen EM-sarjan kalenterissa on vielä yksi ralli, joka järjestetään Unkarissa lokakuussa. Heikkilä ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä siitä, osallistuuko hän Unkarin osakilpailuun.

Tshekin EM-ralli alkaa perjantai-iltana.

Lue myös nämä

  • Uusimmat