Rallin MM-sarjan suomalaistoivolta kova lupaus: ”Saat tämän lippiksen, jos en aja”

Sami Pajari ajoi tänä vuonna ensimmäisen täyden kautensa rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: @world
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pajarilla oli ennen kautta vain ripaus kokemusta Rally2-luokituksen kilpurista. Tästä huolimatta suomalaistoivo pystyi näyttämään hyvää vauhtia Skoda Fabia RS Rally2 -autolla kauden mittaan huomattavasti kokeneempia kuljettajia vastaan.

Pajarin kauden kohokohta oli WRC2-luokan voitto Suomen MM-rallissa. Tämän lisäksi lahtelainen nousi palkintokorokkeelle Ruotsin, Viron ja Chilen osakilpailuissa. Luokan pistetaulukossa hän on parhaana suomalaisena viidentenä ennen kauden päättävää Japanin MM-rallia, joka ei kuulu hänen ohjelmaansa.

Pajarin edellä pisteissä on vain kovan luokan kuljettajia: kakkosluokan mestaruuden varmistanut Andreas Mikkelsen, brittikuski Gus Greensmith, ranskalaisässä Yohan Rossel ja kolmannen sukupolven rallilupaus Oliver Solberg. Näistä kuskeista peräti kolmelta löytyy kokemusta MM-sarjan pääluokan puolelta.

Pajari, 21, joutunee vielä tovin odottamaan omaa näyttöpaikkaansa pääluokassa, mutta hän on oikealla tiellä kohti lajin huippua. Tästä yksi osoitus on se, että Pajarin nimi on ollut mukana erilaisissa spekulaatioissa tänä vuonna ja hänen nimensä on yhdistetty jopa Rally1-pestiin.

Pajari vetää vielä vaitonaista linjaa ensi kauden kuvioistaan.

– Ei ole mitään varmaa mihinkään suuntaan. Vielä pitää käydä keskusteluja, Pajari pyörittelee.

– Mutta kyllä mä olen aika luottavainen, että ajan MM-sarjan puolella ensi kaudella.

Oletko siitä aivan satavarma?

– Saat tämän lippiksen, jos en aja, Pajari naurahtaa ja nostaa lakkia päästään.

Tämän vuoden Pajari ja kartanlukija Enni Mälkönen ovat kilpailleet Toksport-tallin Skodalla. Huhuissa Pajaria on viety myös Toyotan uuteen Rally2-kilpuriin, jonka debyytti tapahtuu tammikuussa Monte Carlon MM-rallissa.

– Onhan niitä paljon muitakin merkkejä, millä voisi ajaa. Sitä voi katsoa vaikka lähtöluettelosta, että mitä kaikkea siellä on, Pajari veistelee.

Asia selvä, tästä aiheesta ei nuorelta mieheltä saa mitään vinkkejä. Mutta hän selkeästi nauttii leikittelystä median kanssa – ja se on täysin oikein.

Lue myös nämä

  • Uusimmat