Rallin Suomen mestari paljasti suuret suunnitelmansa lehdelle – ”Haluan, että ei jää harmittamaan”

Rallin SM-sarjan hallitseva mestari Teemu Asunmaa saattaa suunnata kansainvälisille erikoiskokeille ensi kaudella.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Asunmaa kuittasi kolmannen SM1-luokan mestaruutensa niukalla erolla, sillä Jari Huttunen jäi taakse vain kahden pisteen erolla. Jos Asunmaan suuret suunnitelmat toteutuvat, alavutelainen ei välttämättä aja täyttä SM-sarjaa ensi vuonna.

– Suomen mestaruudesta ja voitoista ajaminen motivoi, mutta olen kiertänyt SM-sarjaa jo 11 vuotta ja saavuttanut kaiken, mitä SM-sarjassa voi saavuttaa. Nyt olisi kaluston ja tiimin puolesta hyvä mahdollisuus ajaa jotain muitakin kisoja, Asunmaa paljasti Ilkka-Pohjalainen-lehdelle.

Muilla kisoilla Asunmaa tarkoittaa etenkin EM-sarjan osakilpailuja. Ensi vuoden EM-kalenteriin kuuluvat tähän tietoon Ruotsin ja Viron osakilpailut, joihin olisi helppoa matkustaa Pohjanmaalta.

– Haluan, että ei jää harmittamaan sitten joskus, kun ei tullut ajettua enemmän esimerkiksi EM-ralleja. SM-sarjaan pääsee aina takaisin, Asunmaa sanoi.

Asunmaa on kilpaillut viime vuodet Skodalla SM-sarjassa. Mestarin mukaan hänelle on tarjottu ensi vuodelle muitakin vaihtoehtoja kalustoksi.

Rallin SM-kausi käynnistyy tammikuussa Riihimäen osakilpailulla. Asunmaa ei ole vielä lyönyt lukkoon, starttaako hän kilpailuun. Kaikki riippuu siitä, saako hän ajoissa riittävän budjetin kasaan.

Sen sijaan helmikuun Tunturiralli Rovaniemellä kuuluu varmuudella Asunmaan ohjelmaan. Ja luonnollisesti Asunmaa on lähtöviivalla, kun SM-talvikauden viimeinen kisa ajetaan lähellä hänen kotipaikkaansa Tuurissa.

Asunmaan mukaan hänen ensi kauden kuvionsa tarkentuvat ”parin viikon päästä”.

Lähde: Ilkka-Pohjalainen

Lue myös nämä

  • Uusimmat