Quantcast

Rallin MM-sarjan norjalaistähti kaappasi kartturin maanmieheltään

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Bastien Roux/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalainen Andreas Mikkelsen ajoi unelmien kauden tänä vuonna, kun mies kuittasi sekä rallin MM-sarjan WRC2-luokan että EM-sarjan voitot. 

Vuoteen 2022 Mikkelsen lähtee uuden kartturin voimin, sillä toisen norjalaiskuskin Mads Östbergin rinnalta tuttu Torstein Eriksen vaihtaa Mikkelsenin kyytiin.

Päättyneellä kaudella Mikkelsenillä oli peräti neljä eri nuotinlukijaa, joista Elliott Edmondson ja Jonas Andersson kuitenkin ovat jo löytäneet kuskin tulevaksi vuodeksi.

Östbergin ja Eriksenin historia ulottuu aina vuoteen 2012 asti. Eriksen oli monta vuotta Östbergin etuautoryhmässä, kunnes istui kartanlukijan paikalle Suomen MM-rallissa vuonna 2017.

– Meillä on paljon hienoja yhteisiä muistoja sekä monia palkintosijoja MM-sarjassa. Olemme myös voittaneet yhdessä kaksi mestaruutta ja yhden hopean WRC2-luokassa. Voin sanoa, että yhteistyömme on aina toiminut ja olemme ystäviä. Torstein kuitenkin vaihtaa Andreas Mikkelsenin pariksi, sillä hän sai taloudellisen tarjouksen, johon en voinut vastata, Östberg kommentoi Facebookissa.

– Se oli yllätys, mutta onneksi minulla on täydellinen korvaaja Torsteinille, kun Patrik Barth tulee rinnalleni. Hänen kanssaan olen tehnyt töitä vuodesta 2017. Hän on ollut osa etuautoryhmääni, paitsi vuonna 2020, kun hän oli kilpailijani istuessaan Pontus Tidemannin autossa. Olen onnellinen, sillä tiedän, mitä saan Patrikista.

Ensi helmikuussa 30 vuotta täyttävä Barth on Tidemannin lisäksi lukenut nuottia muun muassa Johan Kristofferssonille, Oscar Solbergille ja Emil Bergkvistille.

Mikkelsen on kertonut, että hän puolustaa ensi kaudella WRC2-luokan mestaruutta MM-sarjassa. Sen sijaan Östbergin ohjelma ei ole vielä täysin valmis. MM-sarjan lisäksi Östberg suunnittelee ajavansa EM-karkeloissa sekä muutamissa kansallisissa kisoissa Norjassa ja Ruotsissa.

Katso alapuolelta WRC2-luokan parhaat palat Katalonian rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390543″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat

  • © Rallit.fi 2021. All rights reserved.