Quantcast

Bemarin ratista tutulta Anssi Valkoselta iso yllätys – mukaan rallin SM-sarjan kuninkuusluokkaan

Jani Pohto ja Anssi Valkonen
Jani Pohto ja Anssi Valkonen. Kuva: Vesa Rauhala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauhavalainen Anssi Valkonen lähtee mukaan rallin SM-sarjaan kaudella 2022. Autona Valkosella on SM1-luokan Skoda Fabia R5.  

Valkonen ja lapualainen kartanlukija Jani Pohto tunnetaan viime vuosilta kärkikahinoista F-cupin nuottiluokasta. Kesällä tehdyn autokaupan seurauksena Valkosen tiimissä tehtiin päätös siirtyä nelivetoisella kilpurilla SM-sarjaan.

Valkosen  Skoda on vuoden 2017 mallia ja ollut viimeksi Ari-Pekka Koiviston käytössä. Aiempi historia vie auton Ari Saxbergin ja Tomi Tukiaisen kilpuriksi. Autolle sattuneen ulosajon seurauksena se siirtyi Jukka Olkoniemen talliin.

– Tällä yksilöllä on kilpailtu aika vähän. Autokauppa Ari-Pekan kanssa alkoi, kun myin hänelle F-ryhmän BMW:n. Hän tarjosi myöhemmin Skodaa ja tässä ollaan, Valkonen toteaa.

Valkosen ja Pohdon yhteistyö ralliautossa alkoi vuonna 2014. Yläkoulussa toisiinsa tutustunut parivaljakko on opetellut ja kehittänyt nuottien tekemistä ja sen lukemista vuosien aikana.

– Eipä olisi vuonna 2014 uskonut, että pikkupojan unelma toteutuu ja saan ajaa huippuautolla. Moni asia on vain loksahtanut pitkään mukana olleiden ja uusienkin yhteistyökumppaneiden kanssa kohdalleen, Valkonen kiittelee.

Kartturi Jani Pohto on myös innoissaan mukana.

– Olemme molemmat tehneet omia virheitä nuotin opiskelussa. Kemiat toimivat kilpurin kabiinissa ja kehitystä on tapahtunut, Pohto tiivistää.

Valkonen toteaa, että F-cupin sarjassa he olivat hyvänä päivänä voittotaistelussa mukana. Tulevalla kaudella SM-sarjassa tilanne on toinen.

– Se on hyppy tuntemattomaan, kuvailee Valkonen.

– Mutta pitäähän tavoitteita olla, ja asetan meidät viiden joukkoon kauden puoleen väliin mennessä, mies tarkentaa.

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat