Rallin MM-sarjan karttureiden top10-hetket valittu, legendaarinen ”Up in the ass of Timo” -heitto mahtui mukaan (video)

Rallissa kuljettajista puhutaan ja kirjoitetaan huomattavasti enemmän kuin siitä toisesta osapuolesta ohjaamossa. Varmaa kuitenkin on, ettei yksikään kuski yltäisi huipulle ilman osaavaa ja ammattitaitoista kartanlukijaa vierellä.

Rallin MM-sarjan viralliset verkkosivut ovat koostaneet huikean viisiminuuttisen videon, jossa on WRC.comin mielestä kartanlukijoiden top10-hetket MM-sarjasta vuosien saatosta. Toki mukana on myös huumoria, mutta varsin kovia suorituksia jokainen.

Videon voit katsoa artikkelin yläpuolelta.

Mukana on myös pari suomalaista ”tähtihetkeä” vuosien varrelta. Top6-hetkeksi WRC.com on valinnut Tommi Mäkisen ja Kaj Lindströmin seikkailun, jossa Lindström hakee juomapulloilla vettä lähistöllä olleesta uima-altaasta Subarun jäähdyttimeen. Top5:na on puolestaan legendaarinen Turkin rallin episodi, jossa Marcus Grönholmin kartanlukija Timo Rautiainen loukkasi pätkällä takalistoaan.

– We have to stop because it came some stone or something through Timos seat, up in the ass of Timo, Grönholm lausui ek:n maalissa.

Ykköshetkeksi WRC.com on valinnut Petter Solbergin kartanlukijana toimineen Phil Millsin suorituksen Suomen MM-rallin klassikkopätkä Ouninpohjassa. Jos on ek haastava kuskeille, on se totisesti sitä myös karttureille. Videolla näkyy, kuinka Mills tykittää pitkään nuottia hengittämättä kertaakaan.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö