Quantcast

Rallin MM-sarjan juniorimestarille kaksi eri palkintovaihtoehtoa

Tom Kristensson
Ruotsalainen Tom Kristensson juhli JWRC-luokan mestaruutta kauden 2020 päätteeksi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan JWRC-junioriluokan mestari pääsee tämän kauden päätteeksi valitsemaan palkintonsa kahdesta vaihtoehdosta.

Junioriluokan mestari on viime vuosina palkittu M-Sportin rakentamalla Ford Fiesta Rally2 -autolla (aiemmin R5-auto), Pirellin rengaspaketilla ja ilmaisella rekisteröinnillä seuraavan kauden WRC3-luokkaan MM-sarjassa.

Tämän kauden mestarille on edelleen tarjolla samanlainen paketti: avaimet Ford Fiesta Rally2 -autoon, 200 Pirellin rallirengasta, rekisteröityminen WRC3-luokkaan kaudeksi 2022 sekä ilmainen osallistuminen viiteen MM-osakilpailuun ensi vuonna. Kauden 2021 JWRC-mestari saa Fiestan omakseen, jos hän osallistuu vähintään viiteen MM-osakilpailuun kaudella 2022.

M-Sport, Pirelli, rallin MM-sarjan promootioyhtiö ja Kansainvälinen autoliitto FIA tarjoavat tämän vuoden mestarille myös vaihtoehtoisen palkintopaketin. Palkintoon sisältyy viisi täysin rahoitettua MM-rallia M-Sportin uudella Ford Fiesta Rally3 -autolla sekä rekisteröinti uuteen Rally3-luokkaan MM-sarjassa.

Rally3-luokituksen autot ovat nelivetoisia.

– Emme oleta, että mestari saa hankittua budjetin kilpaillakseen Rally2-autolla viidessä MM-rallissa. Jos mestarilla on kuitenkin mahdollisuus ajaa Rally2-ohjelma, se on fantastista, emmekä yritä saada häntä luopumaan siitä. Vaihtoehtoisen palkintopaketin tavoitteena on turvata se, että mestari pääsee jatkossakin kilpailemaan MM-ralleissa, JWRC-sarjan johtaja Maciej Woda selvittää.

– Olemme keskustelleet palkintopaketista nykyisten, entisten ja potentiaalisten JWRC-kuljettajien kanssa ja huomioineet heidän palautteensa. Se on tärkeää jokaiselle menestyvälle sarjalle. Vaihtoehtoisella palkintopaketilla otamme huomioon jokaisen kuljettajan kohtaamat haasteet, kun he nousevat ylempään luokkaan, Woda sanoo.

JWRC-luokassa ajetaan tällä kaudella viisi osakilpailua. Taistelu juniorimestaruudesta käynnistyy huhtikuussa Kroatian MM-rallissa.

Sami Pajari kilpaili viime kaudella JWRC-luokassa ja sijoittui sarjan loppupisteissä kolmanneksi. Pajari ja SM3-luokan hallitseva mestari Lauri Joona ovat ilmoittaneet kilpailevansa JWRC-sarjassa kaudella 2021.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat