Quantcast

Rallin Euroopan mestaruutta jahtaava venäläiskuski kirosi valintaansa

Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk. Kuva: Grégory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarjan kärkikuljettaja Aleksei Lukjanuk aloitti perjantai-iltapäivänä nousun kohti Kanariansaarten rallin kärkeä, mutta valahti lopulta puolentoista minuutin päähän ykköstilasta.

Kosteat olosuhteet ja väärät rengasvalinnat aiheuttivat tuskaa rallin suosikeille jo aamulla. Haasteet jatkuivat myös huoltotauon jälkeen.

Lukjanuk starttasi iltapäivän lenkille kuivan kelin renkailla, ja kahden pätkän ajan venäläistähti oli huikeassa lennossa. Lukjanuk nousi pohja-ajoillaan kokonaistilanteessa jo neljänneksi, mutta sitten tuli sade.

Lukjanuk oli kahdella seuraavalla pätkällä kaukana kärkivauhdista sliksirenkailla. Kokonaistilanteessa hän putosi kahdeksanneksi ennen kauden viimeistä kilpailupäivää.

Lukjanuk manasi rengasvalintaansa päivän päätteeksi.

– Nautimme kahdesta kuivasta pätkästä ja ne pysyvät muistoissani tästä rallista, mutta kaikki muut pätkät olivat paskaa, Lukjanuk sadatteli.

Mestaruuskamppailun kannalta Lukjanukin tilanne on edelleen erinomainen. Venäläisellä on sarjassa 27 pisteen johto ja hänen lähinuhkaajansa Oliver Solberg on tuloslistalla pykälän ylempänä seitsemäntenä.

Kilpailun kärkikolmikko mahtuu vain yhdeksän sekunnin sisään. Espanjalainen Ivan Ares nousi iltapäivän lenkillä kilpailun kärkeen ja ranskalainen Adrien Fourmaux toiseksi. Espanjan Nil Solans pitää hallussaan kolmatta sijaa.

Rallin MM-sarjasta tuttu Andreas Mikkelsen kärsi aamupäivällä rengasvalinnastaan ja päätti päivän sijalla 11. Hyundain WRC-tallissakin tällä kaudella kilpaillut Craig Breen on puolestaan 15:ntenä.

Rallin EM-kausi päättyy Gran Canarian saarella lauantaina, jolloin ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta.

Kanariansaarten EM-rallin tilanne EK9/17 jälkeen:
 1. Ivan Ares    Hyundai 1.06.58,8
 2. Adrien Fourmaux Ford     +7,5
 3. Nil Solans    Skoda    +9,0
 4. Yoann Bonato   Citroen   +39,2
 5. Jose Suarez   Skoda   +1.08,1
 6. Luis Monzon   Citroen  +1.10,6
 7. Oliver Solberg  VW    +1.30,1
 8. Aleksei Lukjanuk Citroen  +1.31,9
 9. Marijan Griebel Citroen  +1.33,0
10. Yeray Lemes   Hyundai  +1.41,9

Lue myös nämä

 • Uusimmat