Quantcast

”Uulalaa, oletteko nähneet hänen nuotit?”- Marcus Grönholm lyttää poikansa mahdollisuudet MM-rallidebyytissä

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ralliautoilun kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin poika Niclas tekee debyyttinsä MM-tasolla Monzan osakilpailussa ensi viikolla. 

Jo Grönholmin nimi velvoittaa menestykseen, mutta isä-Grönholm muistuttaa, että jälkikasvun tähtäin on rallin sijaan rallicrossin puolella.

– Niclakselle ei ole aina kiva juttu, että hänellä on sukunimenä Grönholm. Jo nyt osa porukasta Suomessa sanoo, että ”nytkö se sitten alkaa. Hän menee Italiaan, jättää rallicrossin ja ajaa viimein rallia”, Marcus Grönholm ihmettelee Dirtfish-sivustolla.

– Ei, siitä ei ole kyse. Kun viimeinen rallicrossin MM-kisa peruttiin, ei Niclaksella ollut enää mitään ajamista loppuvuodeksi. Italialainen tiimi lähestyi meitä ja teki tarjouksen, joten miksi sanoa siihen ei? Kyseessä on kuitenkin vain harjoitus. En haluaisi sanoa tätä, mutta uskon, että Niclas on aika hidas siellä, ”Bosse” jatkaa.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Niclas Grönholm ajaa Monzassa yksityistallin Skoda Fabia Rally2 Evolla. Rallicrossin viimeinen osakilpailu piti ajaa Monzan MM-ralliin nähden viikkoa myöhemmin Saksassa, mutta kun se peruttiin koronaviruksen vuoksi, oli nuoremmalla Grönholmilla kalenteri tyhjä.

24-vuotias Niclas on ajanut Monza Rally Show’ssa aiemmin, mutta tuolloin ralli ei ollut MM-statuksella leimattu kisa. Viime vuonna Grönholm oli Monzassa 17:s. Nuottirallin kokemusta kaksinkertaisen maailmanmestarin pojalla on vain kahdesta Tunturirallista.

– Asvalttipätkän ajaminen on aika kaukana Tunturista. Se on ihan eri tarina. Lauantaina homma menee isolle tielle radan ulkopuolella. Siitä minä olen huolissani, isä-Grönholm toteaa.

– Ja oletteko nähneet hänen nuotit? Uulalaa, ne eivät ole kovin hyviä. Niclas ja kartturi Antti (Linnaketo) tekevät toki treeniä nuotteja varten, mutta Niclas ei ole tottunut siihen. Hän on oppinut ymmärtämään rataa ja tuntemaan jokaisen mutkan läpikotaisin, Marcus jatkaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat