Quantcast

Rallikonkari Juha Salolla edessä kotiralli ja vieläpä talvikelissä – ”Varmasti nautin joka metristä”

Rallin SM-kauden avauksessa Rovaniemellä viidenneksi ajaneet Juha Salo ja Mikko Markkula tähtäävät ensi viikonlopun Riihimäki-rallissa kärkeen.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Salolla on samasta kilpailusta viime vuodelta voitto puolustettavana, tosin tuolloin ralli ajettiin kansallisen tason kilpailuna. Tänä vuonna Riihimäellä taistellaan jälleen SM-pisteistä. Karkkilassa asuvalle Salolle kyseessä on käytännössä kotiralli.

– Mielenkiintoista nähdä, minkälainen reitti meitä odottaa. Olen kuullut, että tiestön luonne olisi vaihtelevaa, ja se olisi hyvä asia. Mahtava juttu, että näin hieno talviralli on Etelä-Suomeen tulossa.  Lunta riittää ja teiden pohjat ovat jäässä. Eihän tässä oikein malta edes odottaa, että pääsee ajamaan, Salo hehkuttaa tiedotteessa.

– Voitto on toki puolustettavana, mutta jo se, että pääsemme Riihimäen ja Lopen kulmille ajamaan rallia, on mahtava asia. Varmasti nautin joka metristä, Salo painottaa.

Salo sanoo, että SM-kauden avaus Tunturiralli oli hänelle tuloksellisesti pettymys. Riihimäki-ralliin Salo ja Markkula starttaavat Tunturirallin yleiskilpailussa saavutetun sijoituksen mukaisella lähtöpaikalla eli lähtönumerolla viisi.

– Meillä oli Rovaniemellä pikku juttuja, jotka eivät toimineet odotetusti ja sitä kautta kisa vesittyi meiltä heti alkuunsa. Viides sija oli toki parempi kun ei mitään, Salo toteaa.

– Viides paikka on myös lähtöjärjestyksessä melko optimaalinen paikka lähteä talviolosuhteissa ajamaan rallia.

Riihimäellä ei ainakaan toistaiseksi yleisöä tulla näkemään pätkien varrella. Kanta-Hämeen alueella voimassa olevat koronarajoitukset eivät salli yli 50 hengen tapahtumia ulkotiloissakaan. Mikäli tilanne viikonloppuun mennessä vielä muuttuu, rallijärjestäjä tiedottaa muutoksista.

Rallin moninkertaisella Suomen mestarilla on pyyntö suomalaisille päättäjille. Pitkästä aikaa Etelä-Suomessa päästäisiin nauttimaan kunnon talvirallista, mutta yleisö ei pääse penkalle.

– Toivotaan, että rajoituksia höllennettäisiin siten, että katsojat pääsisivät erikoiskokeille. Riihimäki-ralli on perinteisesti vetänyt hyvin väkeä. Kysymyksessä on myös minulle ja Mikolle ralli, jota lähtisi seuraamaan perhe, sukulaiset, ystävät ja tutut kylän miehet.  Merkittävä ralli meille molemmille, Salo muistuttaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat