Hyundain nuori rallitähti hehkutti Suomea – ”Tiet ovat täällä uskomattoman hienoja”

Oliver Solberg otti kaiken ilon ja hyödyn irti, kun hän testasi Hyundain uutta Rally1-luokituksen hybridikilpuria Suomessa keskiviikkona.
Oliver Solberg
Oliver Solberg vauhdissa testeissä Suomessa. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg ajaa ensimmäistä kauttaan Hyundain tehdastiimin kuljettajana. Solberg, 20, jakaa ajovastuuta Hyundain kolmannessa autossa Dani Sordon kanssa, mutta nuorukaiselle on näillä näkymin tulossa enemmän MM-startteja kuin kokeneelle espanjalaiselle tänä vuonna.

Hyundai-kuljettajat hiovat tällä viikolla kalustoaan kuntoon Suomessa ja valmistautuvat kolmen viikon kuluttua ajettavaa Ruotsin MM-rallia varten (katso jutun alta video Solbergin testistä).

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun kokeilen tätä autoa ”sorasäädöillä”. Tämä on todella mielenkiintoista, Solberg fiilisteli Rallit.fille testipäivänsä lomassa.

Hyundai ei ollut uudella autollaan aivan yhtä kilpailukykyinen kuin Toyota ja M-Sport Ford kauden avauskisassa Monte Carlossa, jossa tallit ajoivat ensimmäistä kertaa toisiaan vastaan kilpaa uusilla hybridiautoilla. Solbergilta Monte Carlon ralli jäi kesken, koska auton pakokaasuja tuli sisälle autoon.

Suomessa pakokaasut eivät enää olleet Solbergin vaivana. Ruotsin lipun alla kilpaileva Solberg nautiskeli menosta kunnon talviolosuhteissa.

– Kaikki on vielä uutta (auton kanssa), joten meillä on paljon töitä tehtävänä. Mutta auto tulee koko ajan paremmaksi. Ja nämä tiet täällä Suomessa ovat uskomattoman hienoja, Solberg hehkutti.

Solbergin kotikilpailu Ruotsin MM-ralli järjestetään 24.-27. helmikuuta Uumajan kaupungin ympäristössä.

Katso alta video Solbergin testistä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,398231″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat