Rallicrossista tuttu Jesse Kallio toiseen SM-ralliinsa: ”Kaikki kisakilometrit talteen!”

Ralli SM-kauden toinen osakilpailu koittaa tänään lauantaina Riihimäki-rallin merkeissä.
Jesse Kallio
Jesse Kallio. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailijat tutustuivat perjantain aikana rallireittiin, joka suuntautuu Riihimäen länsipuolelle.

Kansainvälisissä rallicross-kilpailuissa huippumenestystä edellisillä kausilla saavuttaneelle Jesse Kalliolle kyseessä on vasta uran toinen SM-ralli. Kallion kalustona on Ford Fiesta Rally4 -auto ja kilpaluokkana nuorten kuskien keskuudessa suosittu SM4-luokka.

Rallipiireissä tulokaskuskina pidettävän Kallion ja kartanlukija Toni Nuikan haastetta tulevassa rallissa helpottaa se, että Riihimäen seudulla ei ole SM-pisteistä ajettu talvikelillä kymmeneen vuoteen. Niinpä reitin erikoiskokeet ovat myös muille vieraita.

– Fiilikset ovat odottavaiset ennen kauden toista rallia. Avauskisa Tunturiralli oli erittäin positiivinen monella tapaa. Vauhtimme oli heti hyvää ja pystyttiin muutamilla pätkillä haastamaan ja jopa päihittämään kärkikuskeja, Kallio kertaa tiedotteessa.

– Tulevaan kilpailuun lähdetään edelleen samoin tavoittein ja järkevällä taktiikalla. Tarkoitus olisi saada kaikki kisakilometrit talteen ja ajaa nousujohteinen sekä ehjä kisa. Hyvän onnistumisen myötä on mahdollista haastaa luokan tutut kärkinimet.

Rallicrossin tavoin myös sisarlajissa on oltava hereillä heti ”paukusta” lähtien.

– Pätkät ovat huomattavasti lyhyempiä kuin Tunturissa, joten hereillä täytyy olla alusta lähtien tai muuten tulee paljon takkiin, Kallio tiedostaa.

Ennen rallia Kallio teki nuottitreeniä ja ajoi kovavauhtista testiä 40 kilometrin verran.

Lue myös nämä

  • Uusimmat