Rallicross-lupaus piipahti Bemarilla ratakisoissa – viikonloppuna takaisin leipälajin pariin

Sami-Matti Trogen. Kuva: Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami-Matti Trogen ajaa ensi viikonloppuna Ranskan Loheacissa kauden toiseksi viimeisen RX2-luokan osakilpailun. Trogen on sarjassa viidentenä, palkintokorokkeelle nousu on ollut lähellä jo kolmesti. Neljännet sijat ovat tulleet tutuksi, joten Loheacista haetaan sijoitusta kolmen joukossa.

Trogen haki vauhtia uuden sarjan parista, sillä hän ajoi viikonloppuna BMW Xtreme -sarjan kilpailussa Alastarolla. Uusi auto ja rata olivat nopeasti lohjalaisen hallinnassa. Ensimmäinen kilpailu oli 45 minuutin mittainen koetos, jossa Trogen nousi kahdeksannesta ruudusta toiseksi erittäin vetisissä ja vaikeissa olosuhteissa. Kaksi lyhyempää kilpailua toivat oikuttelevalla autolla tulokseksi sijat neljä ja viisi.

– Oli hieno kokemus, kiitoksia tukijoille ja taustaryhmälle. Lyhyemmät kisat olisivat voineet mennä paremmin, laatikosta puuttui kakkonen ja lähdöissä meni hyvin ekat kolme metriä. Seuraavassa startissa tipuin viimeiseksi, kun kakkonen jäi kokonaan jumiin, joten tuli harjoiteltua ohittamista. Mukava fiilis jäi, Trogen kertaa.

Suomen autourheilun nuorisomaajoukkueeseen, Flying Finn Academyyn kuuluva Trogen ehti hengähtää hetken kotonaan Lohjan Muijalassa, ennen kuin tiistaina alkoi valmistautuminen Loheacin kilpailuun. Testi ajettiin Mayennen rallicrossradalla, tarkoituksena parantaa lähtöjä ja valmistautua viikonlopun kilpailuun.

– Saatiin lähtöjä parannettua ja vähän säädettiin autoa. Pikkujuttuja, ei mitään isompaa muutosta. Loheacin rata on aika nopea, sopii mielestäni mulle. Viime vuonna ajoin siellä toiseksi, joten jäi hyviä muistoja. Uskon että nyt tulee hyvä kisa, yritetään saada mahdollisimman tasaiset erät ja heti alusta saakka hyvä isku päälle. Tavoite on ajaa kolmen parhaan joukkoon, Trogen päättää

Lue myös nämä

  • Uusimmat