AKK:n Tulevaisuuden tähti Sami Pajari toipunut ”Jyskälän” tärskystä

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

AKK:n Tulevaisuuden tähti -palkinnon kesällä voittanut Sami Pajari rysäytti rajusti ulos Suomen MM-rallissa elokuun alussa. 

Pajari joutui pitämään pienen ajotauon Jyskälässä sattuneen lipsautksen vuoksi. Vasta 17-vuotias Pajari löysi hyvän vauhdin ja ehti ajaa kaksi luokkansa pohja-aikaa ennen rysähdystä.

Ajotauko on ohi ja Pajari sekä kartanlukija Antti Haapala starttaavat viikonloppuna kauden toiseksi viimeiseen SM-ralliin Laitilassa. Kautta aikain nuorimpana kuskina Jyväskylän ralliin osallistunut Pajari on SM3-luokan pisteissä toisena. Kauden kisoista Pajari on napsinut kolme kolmatta sijaa, yhden voiton ja keskeyttänyt kerran.

– Kaudelle tavoitteeksi asetettu viiden sakkiin loppupisteissä pätee edelleen, mutta kun nyt pisteissä ollaan kolmen sakissa, niin eihän tästä taistelutta luovuta. Flying Finn Future Starin ensimmäisen osion voiton myötä tavoite on kauden päätteeksi tavoitella myös toista vaihetta, Pajari kertoo tiedotteessa.

– Laitilaan startataan kauden aikana hyvin palvelleella Ford Fiesta R2-autollamme, joka ei siis ole se uusin painos jollaisella ajoimme Neste Rally Finlandissa. En usko sen kuitenkaan ratkaisevan mitään, ratin ja penkin välissä homma ratkaistaan. Vaikka sadetta ei olekaan kilpailun ajaksi luvattu, niin meille se sopisi, tuumailee Pajari.

Jos moniin kauden aiempiin kilpailuihin verrataan, on 17-vuotiaalla kuljettajalla Varsinais-Suomen tiestöiltä jo aiemmilta vuosilta tuntumaa.

– Ensimmäisen varsinaisen rallini ajoin 2016 vuonna Kaasujalka-rallissa, ajoin silloin nuorten luokassa neljänneksi. Vuonna 2017 tuli Nuorten Cupissa ensimmäinen voittoni samaisessa rallissa ja viime vuonna tuli mestaruuden ratkaissut voitto Nuorten SM-sarjasta Oili Jalonen rallissa. Voidaan siis sanoa, että hyviä muistoja on tältä suunnalta kertynyt aiemmilta vuosilta ja mielelläni näiden muistojen sarjaan ottaisin hyvää jatkumoa ,päättää Pajari.

Laitilan osakilpailun jälkeen on jäljellä vielä syyskuun lopussa ajettava SM Salo-Turku Ralli, jossa jaossa on kauden korkeimmat pisteet.

Lue myös nämä

  • Uusimmat