Emil Lindholm tiedostaa tilanteensa – ”Suomen mestaruus vaatii meiltä voittoja”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Laitilassa reilun kahden kuukauden mittaisen tauon jälkeen.

SM1-luokan SM-pisteissä kolmantena ajavat Emil Lindholm ja Mikael Korhonen valmistautuivat tulevaan nuotittamalla viime viikonloppuna päättyneen Saksan MM-rallin.

– Saksan MM-ralli oli olosuhteiltaan vaikea kisa. Tiet ovat kapeita ja aika vaikeita oppia. Silmällä et mutkien muotoa näe loppuun kuin peltoaukeilla. Yksikään mutka ei ole muodoltaan pyöreä ja mutkat pääsääntöisesti aina kiristyvät. Hyvä kokemus meille molemmille.

Rallin SM-sarjassa eletään ratkaisujen hetkiä. Seuraavan kuukauden aikana ajetaan kauden kaksi viimeistä SM-osakilpailua, joissa ratkaistaan SM1-luokan mestaruus. Tulevana lauantaina Lindholm ja Korhonen starttaavat Laitilassa ajettavaan kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun SM Oili Jalonen -ralliin lähtönumerolla 23.

– Kaasu pohjaan. Ei meillä muutakaan vaihtoehtoa enää ole kuin yrittää voittaa nämä kaksi viimeistä SM-rallia. Meillä on edelleen teoreettinen mahdollisuus mestaruuteen ja niin kauan taistellaan kuin mestaruus on mahdollista saavuttaa. Mestaruus vaatii meiltä voittoja ja niitä lähdemme tavoittelemaan.

Lindholm on urallaan kertaalleen ajanut Laitilan ja Uudenkaupungin alueilla SM-rallia. Kaksi vuotta sitten tuloksena oli Uudenkaupungin SM-rallista etuvetoisten SM3-luokan voitto.

– Ajan torstaina vielä shakedownin, jossa tarkastamme, että kaikki on kunnossa. Suomen MM-rallista jäi hyvä fiilis. Automme on niin sanotusti alueella, joten muutoksiin ei ole tarvetta. Jyväskylässä perusvauhtimme oli kohdallaan, ja jos pystyn ajamaan samankaltaisesti Laitilassa, niin tuloksen pitäisi olla hyvä.

Ensi lauantaina ajettava rallin SM-kauden toiseksi viimeinen SM-osakilpailu käsittää kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 106,12 km. Rallin kuudesta erikoiskokeesta kaksi erikoiskoetta ajetaan kahteen kertaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat