Puolustavan Suomen mestarin surkea tuuri sai jatkoa – ”Aika turhautunut fiilis”

Puolustava rallin Suomen mestari Mikko Heikkilä sijoittui viidenneksi Suomen MM-osakilpailun WRC2-luokassa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailun avauspäivän haasteet tiputtivat Heikkilää tuloslistoilla alaspäin, mutta varma ajo nosti nurmijärveläiskuljettajan maalissa luokan viidenneksi. Pahimmillaan nurmijärveläiskuljettaja löytyi kartturinsa Samu Vaalerin kanssa WRC2-luokan 18. sijalta.

Heikkilän kilpailu värittyi epäonnella heti perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella vaihteenvaihtajan ongelmien pysäyttäessä Heikkilän heti lähtöviivalle. Rengasrikko päivän kolmannella erikoiskokeella lisäsi miehen eroa kärkeen entisestään. Päivän kohokohdaksi jäi erikoiskokeelle yhdeksän ajettu pohja-aika.

– Aika turhautunut fiilis. Tämä on jo meidän seitsemäs kisa putkeen, joka menee syystä tai toisesta pieleen. Tänne tullessa odotukset olivat korkealla, mutta ne karisivat ensimmäisessä kiihdytyksessä vaihteenvaihtajan ongelmiin. Sen päälle meni vielä rengas Myhinpäässä, jota en tosin ota omiin nimiini. Tiellä oli varmaan jotain terävää, joka repi renkaan, Heikkilä harmitteli.

Lauantaina Heikkilä keskittyi tasaisen varmaan nousuun tuloslistoilla isompia riskejä ottamatta. Yritys palkittiin seitsemän sijaa korkeamma sijoituksella lauantai-illan huoltoon saavuttaessa.

Sunnuntain ohjelmassa oli enää neljä erikoiskoetta. Heikkilä kuittasi itselleen viidennen sijan heti päivän ensimmäisellä erikoiskokeella. TGS Motorsportin tiimissä Suomen MM-rallin ajanut Heikkilä varmisteli itsensä maaliin samalla sijalla.

– Iso harmi, että kilpailu meni näin, eikä mahdettu harmeille mitään. Laukaan jälkeen oli vielä ajettavaa, mutta Myhinpään rengasrikon jälkeen kärki karkasi liian kauas. Lauantai ja sunnuntai ajettiin suunnitelman mukaisesti läpi ilman virheitä ja suurempia osumia. Pienellä budjetilla ajettaessa ei kannata ottaa turhia riskejä vain pätkäaikojen ajamisen vuoksi, Heikkilä sanoi,

– Reitti oli todella hieno taas tänä vuonna, mutta totta kai harmittaa, koska tänne tullaan ensisijaisesti ajamaan sijoituksista kuin nauttimaan pätkistä, Heikkilä kertasi.

EM-sarjassa koko kauden The Racing Factory -tallissa kilpailevan Heikkilä kilpailukausi jatkuu Tshekin EM-rallilla kahden viikon kuluttua.

– Toivotaan, että tuuri kääntyisi jossain kohtaa. Kiitokset katsojille kannustuksesta reitillä ja tien varsilla. On upea tunne ajaa kotikilpailussa, jossa yleisöä on paljon ja kannustus suurta. Tshekkeihin seuraavaksi, se on taas uudenlainen kilpailu. Haastava kisa edessä, asvaltti tulee olemaan liukasta, mutta koitetaan ajaa nätisti, Heikkilä summasi.

EM-sarjan kauden seitsemäs osakilpailu Barum-ralli ajetaan Tshekissä 19.-20. elokuuta.

Lue myös nämä