Quantcast

Pitäisikö Sebastien Ogierin ajaa lisää MM-ralleja? Kalle Rovanperällä selkeä mielipide asiaan

Sebastien Ogier johtaa rallin MM-sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen, vaikka mies jättikin Ruotsin talvikisan väliin helmikuussa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Voitot sekä Monte Carlossa että Meksikossa nostivat spekulaatiot esiin, josko Ogier ajaisi sittenkin enemmän ralleja tänä vuonna kuin aiemmin suunnitellut seitsemän osakilpailua. Ogierin taidoilla maailmanmestaruudesta voisi taistella, vaikka muutaman kisan jättäisikin väliin.

Ogier on mukana seuraavassa MM-rallissa huhtikuussa Kroatiassa. Jos asvalttikisasta napsahtaa kauden kolmas ykköstila, malttaako kahdeksankertainen mestari oikeasti olla hyökkäämättä maanmiehensä Sebastien Loebin ennätyksen (yhdeksän MM-titteliä) kimppuun.

Puolustava maailmanmestari Kalle Rovanperä kommentoi asiaa Meksikon rallin jälkeen.

– Miksei? Se on aina hyvä, että mukana on kovia kuskeja, ja ainakin kun he ovat meidän tiimissämme. Se on vain hyvä juttu, jos hän haluaa ajaa lisää, Rovanperä totesi.

– Odotin Sebiltä tällaista suoritusta. Hän starttasi lempikilpailuunsa takaa, joten odotin hänen tekevän juuri sen minkä hän teki. Onnittelut hänelle hyvästä työstä.

Toyotan walesilaiskuskin Elfyn Evansin mielestä asia on vain ja ainoastaan Ogierin päätettävissä.

– Ei ole minun asiani sanoa, mitä hän pitää tehdä tai olla tekemättä. Eihän tämä mikään yllätys ole, ei hän sattumalta ole moninkertainen mestari. Varsinkin tämän rallin hän on voittanut lukuisia kertoja, joten kyllä hänen kykynsä olivat tiedossa, Evans totesi.

– Kieltämättä Seb sai meidät (täyden sarjan kiertävät kuskit) näyttämään vähän tyhmiltä, sillä hän oli kotona Ruotsin rallin aikaan, mutta johtaa silti sarjaa. Taistelu on tällä hetkellä todella tasaista.

Ogier itse väitti ainakin vielä Meksikossa, että suunnitelma seitsemästä MM-rallista tällä kaudella pitää. Nähtäväksi jää, mikä on miehen mielipide Kroatian jälkeen.

– En ole muuttanut lähestymistapaani. Tämä tilanne on minulle mieluisa. Nautin paljon rallista ja minulla on hauskaa. En silti suunnittele, että ajaisin mestaruudesta, Ogier summasi.

– Olemme mukana Kroatiassa, mutta voin jo vahvistaa, että seuraava ralli (Portugali) minulta jää väliin.

Katso alapuolelta Meksikon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat