Quantcast

Petter Solberg pystyi vielä lyömään poikansa – ”Hän teki loistavaa työtä”

Petter Solberg
Petter Solberg. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Konkarikuljettaja Petter Solberg, 44, ja hänen 17-vuotias poikansa Oliver Solberg ottivat viikonloppuna toisistaan mittaan Etelä-Afrikassa.

Solbergit osallistuivat Johannesburgissa järjestettyyn Gymkhana Grid -kilpailuun, jossa kilpailijat pääsivät pyörittelemään donitseja asvalttiradalla. Oliverilla oli käytössään vuoden 2009 Citroen Xsara WRC, kun taas hänen isänsä ohjasti huomattavasti tehokkaampaa Volkswagen Polo R Supercaria, jolla hän on kilpaillut rallicrossin MM-sarjassa.

Isä ja poika ajoivat toisiaan vastaan nelivetoluokan välierissä. Oliver peittosi Petterin ensimmäisessä lähdössä, mutta toisessa startissa isä-Solberg nousi parin voittajaksi ja lunasti finaalipaikan.

Oliver Solberg löi pronssitaistossa Jonathan Buckin. Petter Solberg puolestaan taipui finaalissa rallicrossin maailmanmestarille ja tiimitoverilleen Johan Kristofferssonille. Näin molemmat Solbergit pääsivät ruiskuttamaan kuohujuomaa palkintokorokkeelle.

https://twitter.com/Petter_Solberg/status/1068936347782717441

– Olen todella ylpeä, että jaan podiumin Oliverin kanssa ensimmäisessä yhteisessä kilpailussamme. Hän teki loistavaa työtä vanhemmalla autolla, jossa oli rutkasti mekaanisia ongelmia. Silti hän oli erittäin lähellä minua semifinaaleissa ja sijoittui kolmanneksi. Uskomatonta, Petter Solberg hehkutti sosiaalisessa mediassa.

Oliver Solberg nautti kilpailusta Etelä-Afrikassa, mutta hänelle jäi myös hieman jossiteltavaa.

– Meillä oli useita ongelmia päivän aikana, mutta silti olin kolmas ja olin lähellä lyödä isäni semifinaaleissa. Kuka tietää, mitä olisi tapahtunut toimivalla autolla?

https://twitter.com/JohanKMS88/status/1068946941113962503

Lue myös nämä

  • Uusimmat