Ogier palkittiin kauden parhaana Autosportin gaalassa – Toyotan mestariauto jäi ilman pystiä

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier valittiin vuoden parhaaksi rallikuljettajaksi sunnuntaina järjestetyssä Autosport Awards -gaalassa.

Ogier otti pystin vastaan jo kuudennen perättäisen kerran. Tällä kaudella ranskalainen taisteli viimeiseen kilpailuun saakka MM-tittelistä Hyundain Thierry Neuvillea ja Toyotan Ott Tänakia vastaan, mutta hän pystyi pitämään haastajat takanaan.

Ogier ajoi M-Sportin Fordilla kaksi viimeisintä mestaruuttaan. Ensi vuonna hän puolustaa titteliä Citroenin väreissä.

Mestaripilotti jakoi jälleen kerran kiitoksia M-Sportin tallipäällikölle Malcolm Wilsonille vastaanotettuaan palkinnon.

– Sain työskennellä niinkin fantastisen ihmisen kuin Malcolmin kanssa. Minulla ei ole koskaan urani aikana ollut parempaa pomoa, Ogier kiitteli Autosportin mukaan.

M-Sportin Ford Fiesta WRC -auto valittiin puolestaan vuoden 2018 parhaaksi ralliautoksi. Tämä oli pieni yllätys, sillä M-Sport Ford sijoittui valmistajien MM-sarjassa kolmanneksi Toyotan ja Hyundain perässä.

Valmistajien MM-tittelin vienyt Toyota saavutti kauden aikana viisi voittoa, kun taas Ogier toi M-Sportille neljä ykköstilaa. Lisäksi Toyota Yaris WRC -auton kuljettajat Tänak, Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi nappasivat selvästi eniten palkintokorokepaikkoja ja erikoiskoevoittoja.

Fordin ja Toyotan lisäksi vuoden ralliautoksi olivat ehdolla Hyundai i20 WRC sekä WRC2-luokkaa dominoinut Skoda Fabia R5.

Lue myös nämä

  • Uusimmat