Yle kaappasi rallin MM-sarjan oikeudet – ”Rallikansa saa seurata suosikkilajiaan vapailla kanavilla”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yle on hankkinut ralliautoilun MM-sarjan esitysoikeudet seuraavaksi kahdeksi kaudeksi ja option kahdesta seuraavasta kaudesta.

Rallin MM-sarjaan kuuluu 14 osakilpailua vuonna 2019. Yle kertoo tiedotteessaan, että se esittää sarjaa laajasti TV2:ssa ja Yle Areenassa.

– Ralli on suomalaisittain perinteinen ja erityisesti nuoria kiinnostava laji, joka täydentää erinomaisella tavalla Ylen urheilutarjontaa. Sarjassa ajaa monta mahdollista tulevaa suomalaista maailmanmestaria, uusia tähtiä ja kokeneempia menestyjiä. Oikeushankinnalla olemme varmistaneet, että rallikansa saa seurata suosikkilajiaan vapaasti katsottavilla kanavilla, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen sanoo.

Ensi kaudella rallin MM-sarjassa kilpailee varmuudella neljä suomalaiskuljettajaa: Toyotan Jari-Matti Latvala, Citroenille siirtyvä Esapekka Lappi, M-Sportin Teemu Suninen sekä Skodan suomalaislupaus Kalle Rovanperä. Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli puolustaa ensi vuonna valmistajien mestaruutta.

– Olen tästä erittäin mielissäni. Kunnollinen tv-näkyvyys on rallille tärkeää, varsinkin nyt kun suomalaisia on MM-sarjassa mukana taas paljon, Tommi Mäkinen iloitsee.

Ylen ja WRC:n solmima sopimus on mallia 2+2 vuotta. Osapuolet voivat kahden ensimmäisen vuoden jälkeen vahvistaa jatko-option kahdesta lisävuodesta. Yle esitti rallin MM-sarjaa viimeksi vuonna 2006.

Kauden 2019 ensimmäinen osakilpailu ajetaan perinteisesti tammikuussa Monte Carlossa, ja sarja päättyy marraskuiseen Australian ralliin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat