Ott Tänakin tulevaisuus selviämässä – mutta miten käy Jari-Matti Latvalalle?

Martin Järveoja, Tommi Mäkinen ja Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Rallin MM-sarjan kärkikuljettaja Ott Tänak ajaa mitä todennäköisimmin Toyotalla myös seuraavina kausina.

Tänakin taustajoukot ovat käyneet neuvotteluita muidenkin tiimien kanssa, mutta virolainen on tekemässä jatkosopimuksen Toyotan kanssa. Viikonloppuna ajetun Walesin MM-rallin yhteydessä Llandudnon huoltoalueella liikkui vahvoja huhuja, että Tänakin nimi olisi jo Tommi Mäkisen johtaman WRC-tallin sopimuspapereissa.

Ennen rallia Tänak sanoi, että hänen tulevaisuutensa on täysin auki. Tallipomo Mäkinen kertoi puolestaan Tänakin voittaman kisan jälkeen, että hänellä on luottavainen olo virolaisen jatkon suhteen.

– Toivottavasti pystymme kertomaan pian, mitä seuraavina vuosina tapahtuu, Mäkinen sanoi.

Tiettävästi Tänakin suunnitelmissa on ollut koko ajan kaksivuotinen sopimus. Mäkinen toivoo, että tallilla on uutisia kerrottavana jo ennen seuraavana ajettavaa Katalonian rallia.

– Mutta tässä on vielä muutama avoin kysymys. Meillä ei ole kiirettä asian kanssa. Ensi vuoden Monte Carlon ralliin on vielä aikaa, Mäkinen kertoi.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

WRC2 Pro -luokan mestaruuden Walesissa varmistanut Kalle Rovanperä on yhdistetty jo pitkään Toyotan WRC-tiimiin. Rovanperä ei vahvistanut Walesin MM-rallin jälkeen, että hän olisi siirtymässä WRC-autoon ensi kaudeksi.

– Katsotaan, mitä tässä tapahtuu tämän rallin tai Espanjan jälkeen, Rovanperä pyöritteli.

Mikäli Tänak on jatkamassa Toyotalla ja Rovanperä on tulossa mukaan tiimiin, täytyy Toyotan jättää yksi nykyisistä kuljettajistaan rannalle. Liipaisimella ovat Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke.

Latvala keskeytti Walesissa ulosajoon, kun taas Meeke ajoi neljänneksi ja toi Toyotalle arvokkaita pisteitä valmistajien MM-sarjaan. Näin pohjoisirlantilainen paransi hieman tilannettaan taistelussa tallipaikasta.

Meeke on MM-sarjan pisteissä viidentenä ja Latvala seitsemäntenä. Meeke on tuonut Toyotalle valmistajien MM-pisteitä yhdeksässä rallissa ja Latvala vain viidessä osakilpailussa. Tilastot ovat siis Meeken puolella.

Mäkinen kertoi virolaisen Delfi-sivuston mukaan, että Tänak, Meeke ja Rovanperä muodostaisivat ”unelmatiimin”.

– Meeke on muuttunut täysin viime aikoina. Hän on vapautunut paineista, eikä hän ajattele kisojen ja mestaruuksien voittamista. Hän ymmärtää arvonsa tallin kakkoskuljettajana. Vertaisin häntä Dani Sordoon, joka on erittäin nopea ja luotettava ja tuo arvokkaita pisteitä, Mäkinen sanoi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja