Quantcast

Carlos Sainzin suojatille rallin MM-sarjan luokkamestaruus – jo toinen titteli samaan perheeseen

Barreiro Solans
Mauro Barreiro ja Jan Solans: Kuva: FIA Junior WRC Championship
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Espanjalainen Jan Solans ja kartanlukija Mauro Barreiro ovat rallin MM-sarjan junioriluokan (JWRC) mestareita vuosimallia 2019. 

Solansin mestaruus varmistui, kun rallilegenda Carlos Sainzin suojatti ajoi luokkavoittoon sunnuntaina päättyneessä Walesin rallissa. Luokassa toiseksi, kuten myös mestaruuskamppailussa, taipui ruotsalainen Tom Kristensson, joka jäi Solansista reilut kaksi minuuttia.

– Tämä tuntuu mahtavalta. Minun pitää kiittää niin monia ihmisiä tuesta kauden aikana. Toivottavasti myös ensi kausi on hieno uudessa luokassa, mitä odotan kyllä innolla, Solans hehkutti.

Palkinnoksi junnumestaruudesta Solansa saa käyttöönsä ensi kaudella viiteen kisaan M-Sportin Ford Fiesta R5:n sekä 200 Pirellin rengasta. Espanjalainen nähdään siis WRC2-luokassa nelivetoauton ratissa.

Solansin perheelle juniorimestaruus oli jo toinen. Janin veli Nil Solans voitti junioreiden mestaruuden kaudella 2017.

Katso alta kooste JWRC-luokan taistosta Walesissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,284066″ ap mute ]

 

– Olen niin ylpeä tästä kaudesta. Aloitimme Ruotsista, eikä meillä ollut paljon kokemusta. Kaikki oli uutta minulle. Olen oppinut paljon ja kehittynyt nopeammaksi kuskiksi, Solans iloitsi.

Solansia vastaan mestaruudesta kamppaili ruotsalaiskaksikko Kristensson sekä Denis Rådström. Molemmat ruotsalaiskuskit kuitenkin sortuivat virheisiin Walesissa.

– Minulla oli kova taistelu heitä vastaan. Ikävä kyllä Denisin osalta se päättyi nopeasti, mutta Tom puski kovaa. Hän teki virheen lauantaina, jonka jälkeen minulla oli turvallinen johtoasema. Yritin vain säilyttää sen loppuun asti, Solans selitti.

– Ei ole helppoa ajaa autoa tuollaisessa tilanteessa. On helpompaa, kun puskee täysillä. Sitä ehtii miettiä liikaa asioita kesken erikoiskokeiden.

Lue myös nämä

  • Uusimmat