Quantcast

Thierry Neuvillen mestaruussauma enää olematon – ”Tilanne on tietenkin pettymys”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Fabien Dufour/: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Thierry Neuvillen haaveet uran ensimmäisestä maailmanmestaruudesta saivat pahan kolauksen Walesin MM-rallissa viikonloppuna.

Neuville oli toki toinen ja sai yhden pisteen kisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta. Se oli kuitenkin varsin laiha lohtu, kun MM-sarjaa johtava Toyotan Ott Tänak nappasi täyden pistepotin (30).

Tänakin etumatka MM-sarjassa on muhkeat 28 pistettä ennen Citroen-kuski Sebastien Ogieria, kun kaksi osakilpailua on ajamatta. Neuville on taulukossa kolmantena jo 41 pistettä virolaista takana. Neuvillen mestaruusunelma vaatii jo pahaa epäonnistumista sekä Tänakilta että myös Ogierilta.

– Halusin todella voittaa. Tarvitsin sitä, jotta olisin pitänyt mestaruushaaveet elossa. Kuten varmaan näitte, niin meillä oli pieniä ongelmia avauspäivänä. Hävisimme kuusi sekuntia aamun lenkillä. Ei meillä ollut mitään isompaa draamaa, mutta iltapäivällä meillä oli väärät renkaat, kisan voiton reilulla kymmenellä sekunnilla hävinnyt Neuville totesi.

– Me emme saaneet tiimiltä niitä renkaita, mitä pyysimme. Se maksoi meille aikaa toiset kahdeksan sekuntia. Me taistelimme loppuun asti, mutta tuollaisen eron kiinni ottaminen on hyvin vaikeaa Ottia vastaan. Hän teki täydellistä työtä, eikä tehnyt yhtään virhettä. Sitä meidän oli pakko toivoa.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,284050″ ap mute]

 

Perjantai-illan väärän rengasvalinnan syynä oli kommunikaatiokatkos tiimin kanssa.

– Meillä oli pehmeämmät renkaat, mitä pyysimme. Se oli sisäinen virhe, mikä voi sattua. Ei pitäisi, mutta niin voi käydä. Hävisimme loppujen lopuksi 11 pistettä Ottille. Olemme kuitenkin jälleen Toyotaa lähempänä, kun he ovat vaihtaneet takasiiven. He eivät ole ihan niin huimassa liidossa kuin aiemmin, Neuville valoi vielä uskoa.

 – Tietenkin tilanne on pettymys. Sen kanssa on nyt vain elettävä. Meillä on ollut vauhtia viimeisessä parissa rallissa. Toivottavasti pystymme ottamaan vähintään sen 12 pistettä enemmän Espanjasta, jotta meillä säilyy vielä mahdollisuudet Australiaan, Neuville jatkoi.

Myös Hyundain tallipomolle Andrea Adamolle Walesin kisa oli pettymys. Andreas Mikkelsen jäi kuudenneksi ja Craig Breen oli kaatonsa myötä kahdeksas. Toyota kuroi Hyundain etumatkan valmistajien MM-sarjassa kahdeksaan pisteeseen.

– Saimme jälleen podiumin ja johdamme yhä valmistajien sarjaa. Se on positiivinen puoli kisasta. Iso kiitos erityisesti Thierrylle ja Nicolasille (Gilsoul), jotka ajoivat uskomattoman kisan. Andreas ja Anders (Jaeger) toivat meille muutamia pisteitä. Craigin ja Paulin (Nagle) kisaa saneli se kaato. En voi olla tyytyväinen tulokseen, mutta onneksi johdamme vielä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat