Ott Tänakin kilpailutauko päättyy jo ensi viikolla – mukana kansallisessa rallissa WRC-autolla

Ott Tänak: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Rallin MM-sarjan puolustavien maailmanmestareiden Ott Tänakin ja Martin Järveojan kilpailutauko päättyy ensi lauantaina. Kaksikko osallistuu Hyundain WRC-autolla kotimaassaan ajettavaan Viru-ralliin.

Tänak on osallistunut aiemmin seitsemän kertaa Viru-ralliin, mutta ei ole koskaan onnistunut voittamaan Rakveren kaupungin ympäristössä ajettavaa kilpailua. Viimeksi Tänak oli mukana Viru-rallissa vuonna 2013, jolloin hän ylsi N-ryhmän Subaru Imprezalla toiseksi. Edelle ylsi vain WRC-autolla ajanut Georg Gross.

– Olen iloinen, että tiimi sallii minun pitää ranteet lämpiminä kotiteillä ja kisaolosuhteissa. Ajoimme juuri hyvät testit Suomessa ja nyt on tärkeintä päästä taas kisarytmiin kiinni, Tänak kommentoi rallin verkkosivuilla.

– Virumaan tiet ovat aina olleet haastavia ja juuri sitä tarvitsemme nyt. Ajoin siellä monta kertaa urani alussa ja on hienoa palata takaisin uuden sukupolven WRC-autolla.

Lue myös: Ott Tänakin kartanlukijan piti tyydyttää kilpailuviettiä erikoisilla tavoilla koronatauon aikana

Viru-rallissa ajetaan yhteensä seitsemän erikoiskoetta. Mittaa niillä on yhteensä 88,40 kilometriä.

– Vaikka WRC-kausi on yhä tauolla, niin olemme päättäneet aloittaa testaamisen ja kilpailun, jotta olisimme valmiita tulevia MM-ralleja varten. Viru-ralliin osallistuminen on tärkeää koko tiimin kannalta, koska pääsemme jälleen kiinni rutiineihin, Hyundain tallipomo Andrea Adamo sanoo.

– Kuten olen aiemminkin sanonut, niin minulla on Virosta vain hyviä muistoja. Viru-ralliin osallistuminen Hyundain WRC-autolla ilahduttaa varmasti monia faneja.

Lue myös: Ott Tänakille ja Thierry Neuvillelle lisää rallihommia WRC-auton ratissa

Tänakin ja Järveojan on määrä olla Viru-rallin jälkeen seuraavaksi tositoimissa 1. – 2. elokuuta ajettavassa Rally di Albassa Italiassa. Viikko sen jälkeen vuorossa on Virossa niin ikään järjestettävä Rally Dirtfish.

Hyundai on julkistanut useita pienempiä kisoja, joihin se lähettää WRC-kuskejaan lämmittelemään ajotaitoja pitkän koronatauon jälkeen. Sen sijaan Tommi Mäkisen johtama Toyota ja MM-sarjan kolmas tiimi M-Sport Ford eivät ole vielä julkaisseet osallistuvansa yhteenkään ralliin. Rallin MM-sarja on ollut tauolla maaliskuun puolivälissä ajetusta Meksikon osakilpailusta lähtien.

Toyota kuitenkin testasi viime viikolla Keski-Suomessa. Katso alta, miten kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier käskytti Yaris WRC:tä.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö