Ott Tänakille ja Thierry Neuvillelle lisää rallihommia WRC-auton ratissa

Thierry Neuville ja Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai Motorsport ilmoitti tiistaina, että rallin hallitseva maailmanmestari Ott Tänak ja Thierry Neuville osallistuvat WRC-kalustolla Rally di Albaan.

Rally di Alba järjestetään 1.-2. elokuuta Italiassa Alban kaupungin ympäristössä. Kilpailussa ajetaan yhteensä yhdeksän erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa 101 kilometriä.

Tänakille ja Neuvillelle kyseessä on ensimmäinen kilpailu sitten maaliskuussa ajetun Meksikon MM-rallin. MM-sarja on ollut tauolla Meksikon osakilpailusta lähtien koronaviruksen vuoksi. Neuville ja Tänak testasivat viime viikolla Hyundain kalustoa Suomessa.

Katso alta lyhyt kooste Neuvillen testistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Hyundai lähettää Rally di Albaan myös Dani Sordon, joka kilpailee asvalttipätkillä Hyundai i20 R5 -autolla. Lisäksi Jari Huttunen ajaa Hyundain R5-kalustolla Alba-rallissa ja suorittaa samalla testiä tiimille.

Hyundain WRC-tiimillä oli viimekin vuonna edustusta Albassa. Kaikkien aikojen rallimestari Sebastien Loeb kävi voittamassa kilpailun Hyundai i20 WRC -autolla.

Tänakin, Neuvillen ja Huttusen rallihommat jatkuvat heti Alba-rallin jälkeisenä viikonloppuna, jolloin heidän on tarkoitus osallistua Etelä-Virossa Rally DirtFishiin. Hyundai kertoi aiemmin tässä kuussa, että Tänak ja Neuville ajavat Virossa WRC-autoilla ja Huttunen R5-autolla.

Lue myös: Jari Huttunen sai lisää rallihommia Hyundailta – ensimmäiset WRC-vahvistukset Etelä-Viron ralliin selvillä

Rally DirtFishin kohtalo on yhä auki, sillä Etelä-Viroon yritetään saada MM-osakilpailu syyskuun alkuun. Sekin on tosin mahdollista, että Otepään ympäristössä ajetaan kaksi kansainvälistä kilpailua kuukauden sisään.

Lue myös: Kuusi MM-rallia syys-marraskuussa? – Belgia ja Viro vahvimmat ehdokkaat uusiksi osakilpailuiksi

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja