Quantcast

Ott Tänak vaatii tiimiltään taistelua – ”Toyota on edelleen hyvin kaukana meistä”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Ott Tänakin kausi rallin MM-sarjassa on ollut alavireinen. Seitsemästä MM-rallista Tänak on keskeyttänyt neljä. 

Tänak on kertonut taistelevansa kuljettajien mestaruudesta loppuun saakka, mutta tällä kaudella unelma toisesta MM-tittelistä tuntuu utopistiselta. Kun viisi kisaa on enää ajamatta, on virolainen 74 pistettä sarjaa johtavaa Toyotan Sebastien Ogieria perässä.

Hyundai-tähti onkin myöntänyt, että ehkä aika on tukea kaikin keinoin Hyundain taistelua merkkimestaruudesta. Silläkin saralla työmaa on melkoinen, sillä Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan tiimi on karannut 61 pisteen päähän.

– Minun osalta se (mestaruustaistelu) on vaikeaa. Tiimin osalta meidän on puskettava täysillä loppuun asti. Sanotaan kuitenkin niin, että en aio luovuttaa ja tulen tekemään parhaani jäljellä olevissa ralleissa. En kuitenkaan tässä tilanteessa mieti asiaa ollenkaan, Tänak sanoo Dirtfishin sivuilla.

Tänak testasi tällä viikolla Belgiassa elokuun puolivälissä ajettavaa MM-rallia varten. 

 

Hyundai on johtanut käytännössä kaikkia tämän kauden MM-ralleja, mutta voitot ovat lipsuneet Toyotalle jousitusrikkojen ja henkilökohtaisten virheiden vuoksi. Vauhtia i20 WRC:ssa siis löytyy.

– Meidän on osoitettava, että voimme vielä kehittyä, koska Toyota on edelleen hyvin kaukana meistä. Meidän on tehtävä kaikki, mitä voimme, Tänak kertoo.

Nähtäväksi jää, suostuuko Tänak loppukauden aikana tallikaverinsa Thierry Neuvillen apumieheksi, sillä belgialaisella on hivenen paremmat mahdollisuudet taistella MM-tittelistä. Belgialainen on hänkin silti muhkeat 52 pistettä Ogierin takana.

– Meillä on aina ollut Hyundailla samat autot ja samat mahdollisuudet taistella. Se on tilanne nyt ja varmasti loppukauden ajan. Voi toki tulla tilanne, että kuljettajien pisteet ovat minulle jossain vaiheessa tärkeämmät kuin Ottille tai Danille (Sordo) tai kuka tahansa kolmannessa autossa onkaan. Ne päätökset jätän kuitenkin Andrealle (tallipomo Adamo), Neuville kertoi aiemmin kesällä Dirtfishille.

Viron MM-rallissa reilu viikko takaperin Hyundailla olisi ollut mahdollisuus kikkailla kolmanneksi sijoittunut Neuville toiseksi ajaneen Craig Breenin edelle. Neuville kärsi kuitenkin päätöspäivänä teknisistä ongelmista ja sai kymmenen sekunnin aikasakon, jonka myötä taktiseen peliin ei ollut enää varaa.

Rallin MM-sarja jatkuu seuraavan kerran Belgiassa elokuun puolivälissä.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat