Quantcast

Japanin MM-rallin kohtalosta kantautui positiivinen viesti

japanin mm-ralli
Toyotan ex-tallipomon Tommi Mäkisen Mitsibushin jäljennös oli näytillä Japanin rallin promotilaisuudessa viime vuonna. Kuva: Rally Japan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanin MM-rallin järjestäjät ovat optimistisia, että kisa voidaan järjestää kauden 2021 viimeisenä osakilpailuna marraskuussa.

Japanin piti palata WRC-kalenteriin jo viime sesongilla, mutta koronapandemia sotki suunnitelmat. Aiemmin marraskuulta Japanista peruttiin jo MotoGP:n sekä WEC-sarjan kisat, mitkä laittoivat epäilyt liikkeelle MM-rallin toteutumisesta.

Tällä hetkellä Japanissa on käynnissä kesäolympialaiset, joiden toteutumista MM-rallin järjestäjät seuraavat tarkasti. Myös F1-sarjan puolella Japanin tilannetta seurataan tarkasti, sillä Suzukassa on määrä ajaa loppusyksystä formuloita.

– Rallin MM-sarjan järjestäjät sekä F1 odottavat olympialaiset päätökseensä, jotta he saavat tarkan kuvan tilanteesta. WRC on kuitenkin 100 prosentin todennäköisyydellä tapahtumassa. Sekä Aichin settä Gifun alueiden hallinnot tukevat rallia, koska he ovat nähneet rallin MM-sarjan järjestävän jo kymmenen  kisaa koronapandemian aikana. Myös koronatartuntojen määrät ovat rallin alueella paremmat kuin Tokiossa, sisäpiirin lähde kertoo Dirtfish-sivustolla.

– Toki olemme tässä tilanteessa aina riippuvaisia valtion päätöksistä sekä rajavalvonnasta. Ne asiat ovat meidän ulottumattomissa. Mutta jos otetaan olympialaisten rajoitukset huomioon, niin Japanin ralli voidaan ajaa turvallisesti marraskuussa.

Fanien pääsystä Japanin MM-rallin erikoiskokeille ei ole vielä tietoa. Olympialaisia katsojia ei saa olla paikan päällä, mutta joissain japanilaisissa urheilutapahtumissa stadioneille on päästetty 10 prosenttia koko kapasiteetista.

Japanin MM-ralli on ajettu viimeksi vuonna 2010. Tämän vuoden osakilpailu on ohjelmassa 11. – 14. marraskuuta.

MM-sarja jatkuu Belgiassa elokuun puolivälissä.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat