Ott Tänak tavoittelee ihmettä Monzan MM-rallista – ”Se on kaikki tai ei mitään”

Ott Tänak
MM-tittelin uusiminen vaatisi Ott Tänakilta ihmettä. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kauden 2020 mestaruustaistelu kuljettajien osalta käydään kahden Toyota-kuskin välillä. Elfyn Evans lähtee tämän viikon Monzan MM-ralliin 14 pisteen johtoasemassa ennen tallikaveri Sebastien Ogieria. 

Valmistajien puolella Hyundain tallilla on seitsemän pisteen kaula ennen Toyotaa. Vaikka Hyundain Thierry Neuvillella (MM-sarjan kolmas) ja Ott Tänakilla (MM-sarjan neljäs) on vielä teoreettiset mestaruusmahdollisuudet, on tiimin keskittyminen valmistajien MM-tittelin voittamisessa.

– Me lähestymme kauden viimeistä rallia yksi tavoite mielessämme. Se on tietenkin valmistajien mestaruus. Paperilla meillä on seitsemän pisteen etu, mutta rallin maailmassa se ei ole juuri mitään. Me emme voi ottaa mitään asiaa itsestäänselvänä, tallipomo Andrea Adamo paaluttaa.

– Monzan ralli on varmasti historiallinen ja erityinen tapahtuma kenelle tahansa moottoriurheilun fanille. Meillä on riveissämme kolme kuskia, jotka ovat näyttäneet tänä vuonna voittopotentiaalinsa. Se ei kuitenkaan yksistään takaa tulosta. Kaikki on omissa käsissämme, mutta töitä on tehtävä kovasti, Adamo jatkaa.

Katso alta Monzan MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Neuville on taulukossa kolmantena 24 pistettä Evansia perässä. Tänakin takaa-ajettava pistemäärä on puolestaan muhkeat 28.

– Kauden loppuhuipennus on varmasti äärimmäisen jännittävä ja tiukka. Se on miltei kuin sprintti ja erot kuskien välillä ovat varmasti pieniä. Me laitamme takuuvarmasti kaiken peliin, Neuville uhoaa.

– Tallin näkökulmasta meidän on puolustettava mestaruuttamme. Jotain on auki myös kuskien puolella. Nyt, kun kyseessä on viimeinen ralli, se on kaikki tai ei mitään, Tänak säestää.

Lue myös: Ott Tänak sai maistiaisen Hyundain uudesta ralliautosta (video)

Puolustava maailmanmestari Tänak tarvitsee mestaruuteen muiden epäonnea. Tänak ei ole aiemmin osallistunut Monza-ralliin, kun taas Neuville on ajanut kisan pari kertaa aiemmin.

– Monza on minulle ihan uusi kokemus. Mitä olen videoita katsonut, se on aika erilainen konsepti muihin kisoihin verrattuna. Ensin on täysi päivä radalla ja sitten täysi päivä metsässä. Se on iso haaste, Tänak tunnustaa.

Lue myös: Rallin MM-sarjalle erikoinen huipennus – saako Tommi Mäkinen täydellisen läksiäislahjan?

Lue myös nämä

  • Uusimmat