Ruotsin MM-rallin suunnitelmia viilataan – kuljettajat vieläkin tiiviimpään koronakuplaan?

Ruotsin MM-ralli
Viime talvena katsojat pääsivät seuraamaan Ruotsin MM-rallia erikoiskokeiden varsille. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin MM-ralli saatetaan ajaa ilman yleisöä tulevana talvena.

Ruotsin rallijärjestäjät olivat suunnitelleet aiemmin, että erikoiskokeiden varsille pystytetään erillisiä katselualueita, joista jokaiseen päästettäisiin maksimissaan 300 katsojaa.

Lue myös: Ruotsin MM-ralliin erityinen suunnitelma – lopullinen päätös ennen joulua

Ruotsin MM-rallin toimitusjohtaja Glenn Olsson on nyt kertonut, että rajoituksia saatetaan tiukentaa entisestään koronaviruspandemian vuoksi. Järjestäjät viilaavat parhaillaan koronasuunnitelmia talvirallin varalle.

Olsson sanoi Ruotsin yleisradioyhtiölle, että erikoiskokeille ei välttämättä päästetä yleisöä lainkaan. Käytäntö on tuttu jo tämän syksyn MM-ralleista, sillä Turkin ja Sardinian rallit suljettiin yleisöltä. Samalla tavalla toimitaan myös tulevana viikonloppuna kauden päättävässä Monzan osakilpailussa.

Ruotsissa kuljettajat saattavat olla vieläkin tiiviimmässä koronakuplassa. Olssonin mukaan median edustajat eivät välttämättä pääse haastattelemaan kuljettajia kilpailun aikana. Näin kuljettajilla olisi nykyistäkin vähemmän kontakteja viikonlopun aikana.

Tämän syksyn aikana toimittajat ovat voineet haastatella kuljettajia niin sanotulla media zonella huoltotaukojen yhteydessä. Toimittajat ja kuljettajat on erotettu toisistaan aidoilla, joiden välissä on noin puolentoista metrin turvaväli.

Ruotsin MM-rallin on tarkoitus olla kauden 2021 toinen osakilpailu, joka järjestetään 11.-14. helmikuuta. Kilpailureitti kulkee nyt entistä pohjoisempana, jotta pätkille voidaan paremmin taata talviolosuhteet. Viime talvena Ruotsin ralli typistyi huomattavasti lumen puutteen vuoksi.

Lue myös: Suomen rajan tuntumassa suunnitellaan tosissaan MM-rallin järjestämistä

Rallin MM-kauden 2020 viimeinen osakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Monzassa. Katso alta Monzan MM-rallin ennakko.

 

Lue myös: Rallin MM-sarjan huipennuksesta lottoa?

Lue myös nämä

  • Uusimmat