Ott Tänak repi heti eroa Teemu Suniseen – suomalaiskuski myönsi vaikean tilanteensa

M-Sport Fordin Ott Tänak ja Hyundain Teemu Suninen ajavat lauantaina testimielessä Louna-Eesti-rallin Virossa.
Teemu Suninen
Teemu Suninen testasi Hyundain Rally1-autoa toukokuussa tallin testialueella Jämsässä. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suniselle kyseessä on ensimmäinen virallinen kilpailu Hyundain Rally1-luokituksen hybridikilpurilla ja samalla hyvää treeniä kahden viikon kuluttua ajettavaan Viron MM-ralliin. Kesken kauden Hyundain tehdastiimistä pestin saanut Suninen on saanut testata uutta työkaluaan vain rajallisesti ennen Etelä-Viron kisaa rallin MM-sarjan tiukkojen testimääräysten vuoksi.

Tänak näytti heti ensimmäisellä kolmen erikoiskokeen lenkillä, kuinka paljon kokemuksella on merkitystä. Virolaisella Ford-kuljettajalla oli 18,1 sekunnin etumatka Suniseen huoltotauolle saavuttaessa.

Suninen myönsi, että tilanne ei ole hänelle helppo. Kilometrejä Rally1-kilpurilla ei ole kertynyt nimeksikään verrattuna rallin MM-sarjan pääluokan muihin kuljettajiin, jotka ovat hinkanneet hybridiyksiköillä varustetuilla autoilla viime vuoden alusta lähtien.

– Tämä on vaikeaa, sillä olen ensimmäistä kertaa tällä autolla (kilpailussa). Minun pitää oppia enemmän autoa ja myöhemmin näemme, missä oikeasti olemme, Suninen sanoi paikalliselle ralliradiolle kolmannen erikoiskokeen jälkeen.

– Ajamme kilpaa, mutta testirajoitusten vuoksi on vaikeaa vastata Ottin vauhtiin heti ensimmäisenä päivänä.

Kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella Suninen jäi noin 0,8 sekuntia jokaisella kilometrillä Tänakista. Suomalainen kertoi tietävänsä, mistä ero johtuu, mutta ei avannut asiaa sen enempää.

Sama kolmen erikoiskokeen lenkki ajetaan vielä kahteen kertaan Louna-Eesti-rallissa lauantain aikana.

Louna-Eesti-rallin tilanne EK3/9 jälkeen:

1. Ott Tänak     Ford  11.33,4
2. Teemu Suninen Hyundai +18,1
3. Robert Virves Ford    +51,5
4. Raul Jeets    Skoda   +58,3

Lue myös nämä

  • Uusimmat