Kalle Rovanperä tarjosi draamaa ja rytkettä – suomalaistähden kisa päättyi törmäykseen

Kalle Rovanperä ei selviytynyt 16 parhaan joukkoon driftingin EM-sarjan osakilpailussa Alahärmässä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän kisaviikonloppu käynnistyi nihkeästi perjantaina, sillä hän selviytyi lajitteluista viimeisenä kuljettajana 32 kuljettajan pudotusajoihin. Tämä tarkoitti sitä, että Rovanperä sai lauantain pudotusajojen ensimmäisellä kierroksella vastaansa karsinnan ykkösen, irlantilaisen Conor Shanahanin.

Rovanperän ja Shanahanin kaksintaisto tarjosi kunnon viihdettä katsojille heti lauantain kilpailupäivän alkuun. Ensimmäisten kahden startin päätteeksi tuomaristo ei saanut parivaljakon välille eroa, joten edessä oli uusinta.

Niin sanotun ”One more timen” ensimmäisellä vedolla Rovanperä teki ratkaisevan virheen, kun Shanahan oli vetovuorossa ensimmäisenä autona. Rovanperä rysäytti Toyota Suprallaan Shanahanin auton kylkeen.

Kummatkin pystyivät kontaktista huolimatta ajamaan suorituksensa loppuun. Rovanperä pääsi vielä kertaalleen fiilistelemään kotiyleisönsä edessä kärkikuskina Shanahan perässään, mutta se oli pelkkä muodollisuus. Törmäys ratkaisi kaksintaiston irlantilaisen hyväksi.

– Yritin seurata Conoria, mutta puskin liian kovaa mutkan sisääntuloon. Hän hidasti hieman aiemmin kuin olin ajatellut, ja sitten törmäsin häneen, Rovanperä kertasi Red Bull TV:n haastattelussa.

– Tämä ei ollut mitenkään hyvä viikonloppu, mutta on ollut hienoa nähdä täällä kaikki suomalaiset fanit. Kiitokset kaikille.

Rovanperä lähetti vielä perään toivomuksensa PowerParkin radan katsojille.

– Toivottavasti joku suomalainen voittaa tänä viikonloppuna. Kannustakaa ainakin heitä niin kovasti, että he tietävät teidän olevan heidän puolellaan, Rovanperä lausui ja sai valtavat suosionosoitukset.

Rovanperää ei enää nähdä radalla Alahärmässä, mutta neljä muuta suomalaista eteni 16 parhaan joukkoon. Jatkoon pääsivät Juha Rintanen, Mika Keski-Korpi, Jarkko Jylhä ja Lauri Heinonen, jolla on mahdollisuudet nousta Drift Masters -sarjan piikkipaikalle loppuunmyydyn kotikatsomonsa edessä.

Rovanperä kilpailee seuraavan kerran Drift Mastersin osakilpailussa Saksassa elokuun puolivälin jälkeen.

Katso alta tyylinäyte Kalle Rovanperän suorituksesta Irlannin Drift Masters -osakilpailusta viime vuodelta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat