Ott Tänakilta kritiikkiä – ”Olisivat voineet tehdä parempaa työtä”

M-Sport Fordin Ott Tänak sijoittui kolmanneksi viime viikonloppuna ajetussa Keski-Euroopan MM-rallissa.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak aloitti rallissa vaisusti, mutta virolainen pystyi parantamaan vauhtiaan selvästi rallin edetessä.

Keski-Euroopan MM-ralli oli kuljettajille todella haastava. Kapeat ja liukkaat asvalttitiet eivät antaneet armoa.

– Ralli oli kokonaisuudessaan todella haastava, Tänak sanoi.

– Tshekki oli aika erilainen verrattuna Itävaltaan ja Saksaan. Keli toi kisaan ekstramaustetta ja antoi ison haasteen. Siellä ei ollut mikään helppoa, Tänak kertasi perjantaipäivää.

Tänak jakoi myös kritiikkiä kisajärjestäjän ja promoottorin suuntaan.

– Kisajärjestäjä ja promoottori olisivat voineet tehdä parempaa työtä, jos rehellisiä ollaan. Täällä oli katsojia ja kaikkea, mikä tekee WRC-tapahtumasta hyvän. Vaatisi kuitenkin vähän ekstrayritystä, että homma saataisiin myös taustoilla toimimaan, Tänak kritisoi.

Tänak tarkensi vielä, mitä hän olisi kaivannut lisää.

– Sanotaan vaikka esimerkiksi ihan alkuseremonia Prahan keskustassa ja loppuseremonia. Niistä voisi tehdä paljon isomman ja paremman show’n katsojille, Tänak sanoi.

Keski-Euroopan MM-ralli ajettiin kolmen valtion alueella ja tiet olivat eri maissa täysin erilaiset.

– Olen ollut Tshekissä aiemminkin ja tiesin, että Tshekin tiet ovat hyvin vaativia etenkin silloin, kun sataa. Eri paikkoja on kuitenkin hyvin vaikea verrata, sillä etenkin perjantaina Tshekissä keliolosuhteet olivat äärimmäiset. Lauantaista lähtien keli parani ja sitten tämä alkoi olla jo aika hauskaa, kun olosuhteet paranivat. Sitä pystyi jo ennakoimaan, kun taas perjantaina niissä olosuhteissa se oli vain yllätystä yllätyksen perään, Tänak kertasi.

Rallin MM-sarjassa ajetaan tällä kaudella vielä yksi kilpailu. Kauden päätöskilpailu järjestetään marraskuussa Japanissa.

– Siitä tulee nautinnollista, jos on kuivaa, Tänak naurahti.

– Viime vuonna kaksi ensimmäistä päivää eivät näyttäneet ollenkaan helpoilta, vaikka oli jopa kuivaa. Siellä on haastavia teitä. Kokonaisuutena aika hitaita paikkoja ja kapeita teitä. Kauden viimeisestä kisasta ei tosiaan tule helppoa, Tänak ennakoi viimeistä kisaansa M-Sportilla.

Kaudella 2024 Tänak kilpailee rallin MM-sarjassa Hyundain kuljettajana.

Lue myös nämä