Kalle Rovanperä kuuli kartturi Halttuselta huikeasta tempustaan – ”Siinä on aika vahva lausunto”

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen ovat nousseet huikealla tahdilla rallimaailman valtiaiksi.
Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä
Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän ja Halttusen toinen maailmanmestaruus varmistui viime viikonloppuna, kun he ajoivat toiseksi Keski-Euroopan MM-rallissa. Näin he karkasivat tavoittamattomiin tallikaveriltaan Elfyn Evansilta ennen kauden päättävää Japanin MM-rallia.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Rovanperä debytoi rallin MM-sarjan pääluokassa kaudella 2020. Nyt, vajaat neljä vuotta myöhemmin, hän on kaksinkertainen maailmanmestari Halttusen kanssa.

Suomalaiskaksikko on ollut omaa luokkaansa viime kaudesta lähtien. Rovanperän mukaan heillä on kuitenkin vielä paljon varaa parantaa.

– Aina on jotain opittavaa, jos ei ole voittanut kauden jokaista rallia. Siten ei todennäköisesti tapahdu, joten meillä on yhä paljon opittavaa, Rovanperä muotoilee.

– Mutta olemme mielestäni olleet nopeita oppimaan. Jonne sanoi aiemmin, että olemme olleet neljä vuotta pääluokassa ja nyt meillä on kaksi mestaruutta. En ollut edes ajatellut koko juttua. Mutta siinä on aika vahva lausunto, suomalaiskuski jatkaa.

Halttunen on samoilla linjoilla Rovanperän kanssa – aina on varaa parantaa ja oppia lisää.

– Varsinkin minun työssäni: vaikka voittaisi 20 mestaruutta, koskaan ei ole valmis, Halttunen painottaa.

– Se on yksi avainasioista. Jos haluaa lisää mestaruuksia, pitää olla nälkäinen. Pitää tehdä koko ajan töitä ollakseen parempi.

Rovanperän, Halttusen ja heidän edustamansa Toyotan rallikausi huipentuu kahden viikon kuluttua, kun pisteistä ajetaan autonvalmistajan kotimaassa Japanissa.

Lue myös: Nyt tärähti villi huhu Kalle Rovanperästä – voisiko tämä oikeasti toteutua?

Lue myös nämä

  • Uusimmat