Ott Tänak kirjaimellisesti vesi kielellä Japaniin – tallipomo toivoo kunniallista päätöstä Ford-uralle

Rallin MM-sarjan virolaistähti Ott Tänakilla on edessään ainakin toistaiseksi viimeinen ralli M-Sport Fordin riveissä.
Ott Tänak ja Richard Millener
Ott Tänak ja Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensi kaudella Hyundain rallitiimiin palaava Tänak lähtee tämän viikon Japanin osakilpailuun puolustamaan viime vuoden kakkostilaansa. Edellisestä MM-rallista Keski-Euroopasta Tänak nappasi kolmannen sijan, joten vauhtia asvalttipinnalla löytyy.

– Odotan suurella innolla Japanin rallia. Olen japanilaisen keittiön suuri fani ja myös luonto siellä on uskomattoman kaunista, Tänak hehkuttaa.

– Japanin erikoiskokeet ovat erittäin teknisiä ja aika hitaita sekä kapeita. Leikkauksia ei juurikaan ole. Otimme maksimit irti Keski-Euroopassa, joten nyt tavoitteena on päättää kausi hyvin.

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millenerillä on isot odotukset virolaistähden viimeistä rallia kohtaan brittitiimissä.

– Tämä on meidän viimeinen kisamme Ottin ja Martinin (kartanlukija Järveoja) kanssa. Toivon, että he jatkavat vahvassa vireessä ja pystyvät ottamaan kolmannen podiumin putkeen. Toivomme heille kaikkea hyvää tulevaisuuteen, Millener summaa.

– On hienoa palata Japaniin, sillä se on mielenkiintoinen maa ja ralli on erittäin mielenkiintoinen. Pätkät vaikuttavat entistä haastavammilta, joten vaikea kisa on varmasti luvassa.

Japanin MM-ralli käynnistyy torstain vastaisena yönä Suomen aikaa ajettavalla testierikoiskokeella. Itse kisassa on luvassa 22 pikataivalta, joille mittaa kertyy noin 305 kilometriä.

Viime kaudella Hyundai nappasi Toyotan kotiteillä kaksoisvoiton, kun Thierry Neuville oli ykkönen ennen Tänakia. Toyotan Takamoto Katsuta täydensi palkintopallin.

Parhaana Ford-kuskina Gus Greensmith ajoi kuudenneksi.

Lue myös nämä